Annika Langvad wordt ploegmate van Anna van der Breggen!

Door Jan Geys -

  • Sport

Annika Langvad wordt ploegmate van Anna van der Breggen!

De Deense Annika Langvad zal in 2019 ook meer op de weg in actie te zien zijn. Langvad proefde dit jaar tijdens het WK in Innsbruck al een keertje van het wegpeloton en blijkbaar is dit zowel bij haar als haar sponsors zo goed meegevallen dat ze daar in 2019 een vervolgstuk aan zal breien. Het team waarmee ze haar avontuur op de weg aangaat, is niet geheel toevallig het team van de Nederlandse Anna van der Breggen: Boels-Dolmans.

Zowel Annika Langvad als het Boels-Dolmans Team worden al een tijdje ondersteund door Specialized. Het speerpunt van dat team, Anna van der Breggen, proefde dit jaar enkele keren van het mountainbiken en kon toen rekenen op de steun van het Specialized Factory Team.

Zo namen zowel Langvad als Van der Breggen dit seizoen deel aan de Afxentia Stage Race in Cyprus die Van der Breggen winnend wist af te sluiten. Ook in de wereldbeker MTB (Val di Sole) maakte Anna van der Breggen dit seizoen haar opwachting aan de start. In 2019 zullen ze elkaar dus nog wat vaker zien dan dit jaar, want volgend seizoen worden ze bij Boels-Dolmans ook op de weg ploegmates van elkaar.

Welk programma de Deense op de weg zal rijden, is nog niet geweten. Wel gaf ze al mee dat de mountainbike ook volgend jaar prioritair zal zijn. En dat laatste doet ze ook volgend jaar in de kleuren van het Specialized Factory Team.

DoorJan Geys