Annika Langvad zegt competitie vaarwel!

Sport
9 October 2020 — Jan Geys

De Deense Annika Langvad neemt een dag voor de wereldkampioenschappen MTB afscheid van de MTB-sport. De ex-wereldkampioene (5x XCM en 1x XCO) en meervoudige winnares van de Cape Epic stuurde vanmorgen een bericht de wereld in dat het genoeg is geweest en dat ze stopt met competitie.

De 36-jarige Langvad ging niet over een nacht ijs om deze beslissing te nemen: “Ik denk al geruime tijd na over deze beslissing. In 2016, toen ik afstudeerde als tandarts, dacht ik er voor het eerst over na. Maar wanneer je de regenboogtrui draagt, is het te verleidelijk om nog een jaar verder te doen. En nadien kwamen er altijd maar nieuwe uitdagingen bij. Maar nu is het tijd om te stoppen, ik ben voldaan en blij met de dingen die ik gerealiseerd heb. Ik heb mijn rol gespeeld en ik ben klaar voor iets nieuws.”

Langvad zal morgen ook niet van start gaan tijdens de wereldkampioenschappen: “Sinds Nove Mesto heb ik last van maagproblemen waardoor ik totaal geen energie heb, ik zal dan ook niet aan de startlijn staan morgen.”

Haar officiële bericht:

So, here’s a big announcement: I’m retiring from professional racing. Now is the time. These 10 years of racing will…

Publiée par Annika Langvad fanpage sur Vendredi 9 octobre 2020