BAMS 2018: de kalender met de mooiste Belgische marathons is gekend! (UPDATE)

Sport
21 December 2017 — Jan Geys

Zopas werd de kalender van de Belgian Ardennes Marathon Series 2018 de wereld ingestuurd. Op het menu staan zeven marathons alsook enkele wijzigingen. Noteer alvast volgende data in jullie agenda (update 21/12/2017):De verantwoordelijken van de verschillende marathons die op de kalender van de Belgian Ardennes Marathon Series (BAMS) prijken, kwamen zopas bij elkaar om de kalender voor 2018 vast te leggen. Vojo mag zich de trotse mediapartner noemen van deze serie en we mogen dan ook in primeur de kalender aan jullie meedelen.

De grote klassiekers blijven ook in 2018 trouw aan boord. Die klassiekers luisteren naar de namen La Hallonienne, Cimes de Waimes, Ardennes Trophy, Raid des Hautes Fagnes, Chouffe Marathon en Grand Raid Godefroy. Aandachtige deelnemers merken meteen dat er met de marathon van de Amblève een wedstrijd verdwijnt. Deze wedstrijd vond de dag na de meer gekende enduro van de Amblève plaats en de organisatie heeft beslist om zich in 2018 op een nieuwe uitdaging te storten waarover we binnenkort meer kunnen vertellen. Maar niet getreurd, want de vrijgekomen plaats wordt in 2018 ingenomen door een nieuwe wedstrijd, La Rockalienne. We profiteerden van de gelegenheid om meteen enkele vragen af te vuren op organisator Pierre Lamborelle (links).

Deze wedstrijd vond in 2017 voor de eerste keer plaats en het evenement viel meteen op door de zeer professionele organisatie die een technisch en leuk parcours wist aan te bieden en voor een zeer goede bepijling zorgde. In 2018 ziet La Rockalienne met de intrede in de BAMS het een beetje grootser en zal ook de startlocatie van het evenement wijzigen. Deze start zal in 2018 plaatsvinden op de beroemde Baraque de Fraiture, met een hoogte van 625 meter één van de hoogste punten van België. “De deelnemers aan La Rockalienne zullen in 2018 de keuze hebben uit vier afstanden, drie daarvan tellen mee voor de BAMS: 65, 90 en 115 kilometer. De start zal plaatsvinden onderaan de skipistes en de deelnemers zullen na de start meteen naar boven moeten klauteren, wat voor het publiek zeker en vast een eerste mooi moment zal opleveren. Voor de gelegenheid zal de organisatie ook diverse singletracks aanleggen op privéterreinen en de finale vindt plaats op een deel van de nieuwe BMX- en enduropistes van de Baraque”, vertelt Pierre Lamborelle.

“Renners die dat wensen kunnen hier een heel weekend doorbrengen, want de avond voordien zullen we ook een pastaparty organiseren en naast de start is er een infrastructuur waar 80 mensen kunnen logeren. We zijn in ieder geval zeer trots en gemotiveerd dat we deel mogen uitmaken van de challenge, naast al die andere beroemde marathons. We zullen dan ook alles in het werk stellen om de deelnemers een zeer fijne dag te laten beleven,” voegt hij nog toe.

Kalender BAMS 2018

  1. La Hallonienne – Grand-Halleux: 2 april 2018
  2. Cimes de Waimes – Waimes: donderdag 10 mei 2018
  3.  Ardennes Trophy – La Reid: maandag 21 mei 2018
  4.  La Rockalienne – Baraque Fraiture: 10 juni 2018 (update datum)
  5.  Raid des Hautes Fagnes – Malmedy: 24 juni 2018
  6.  Chouffe Marathon – Houffalize: 19 augustus 2018
  7.  Grand Raid Godefroy – Bouillon: 9 september 2018

Nog even ter herinnering dat je je voor elke wedstrijd apart dient in te schrijven. Deze inschrijvingen zijn voor de eerste marathons van het nieuwe seizoen trouwens al geopend. Er zullen later nog enkele kleine wijzigingen doorgevoerd worden door de BAMS, naar aanleiding van de opmerkingen van de deelnemers aan de eerste editie van de BAMS. Zo buigt men zich momenteel over een andere puntentelling waarover we jullie later op de hoogte zullen brengen.

Meer info op de Facebookpagina van de BAMS

Onze reportages van de BAMS 2017 kan je hier terugvinden: www.vojomag.nl/?s=bams