Bart De Vocht volgt zichzelf op als Knight of Darkness

Sport
22 January 2018 — Jan Geys

Bart De Vocht heeft zijn nieuwe team aan dit seizoensbegin meteen een eerste succesje bezorgd. Net als vorig jaar was hij ook dit jaar weer de snelste in de eliminatorwedstrijd in het Belgische Oud-Heverlee.

In een spannende finale leek het er nochtans lange tijd op dat niet Bart De Vocht, maar wel diens ploegmaatje Erno McCrae de touwtjes stevig in handen had. De Vocht zelf keek in het begin van de finale de kat uit de boom, schoof halfweg koers wat op, om in het laatste kwart stevig door te trekken en met de trofee en de kussen van de podiummissen aan de haal te gaan.

Net als in 2017 eindigde Erno McCrae ook nu weer als tweede en ook de derde in de uitslag heeft hier in Heverlee blijkbaar een abonnement op het podium, want Sam Malfliet eindigde voor het derde jaar op rij als derde. Nils Van Tilt viel als vierde renner in de finale naast het podium.

Uitslag finale XCE Oud-Heverlee/Knight of Darkness 2018:

1. Bart De Vocht
2. Erno McCrae
3. Sam Malfliet
4. Nils Van Tilt

Voorafgaand aan de XCE-wedstrijd werd er ook voor het eerst een MTB-biatlon georganiseerd. Anders dan bij biatlon moesten de deelnemers hun wapen tijdens het mountainbiken niet meenemen op hun rug; de wapens lagen netjes te wachten aan de plaatselijke schietkraam. In de finale met vier toonde Tom Emmers zich de behendigste, voor Ruben Servranckx en Alain De Munter.

Afsluiten doen we met mooie onboard-beelden van de finale run van winnaar Bart De Vocht.

Foto’s copyright Eric Vandeputte / Facebook XCE Oud-Heverlee