BEC #1 - Rendeux: Ludovic Oget domineert

Sport
9 April 2018 — Jan Geys

Afgelopen weekend ging de Belgian Enduro Cup 2018 weer van start. De eer om het seizoen te openen was weggelegd voor Rendeux dat na een jaartje afwezigheid opnieuw op de kalender prijkte. De Fransman Ludovic Oget domineerde er van begin tot eind …

Iedereen had er duidelijk zin in en de enduro van Rendeux was dan ook uitverkocht. Met zijn 320 waren ze om de Belgian Enduro Cup 2018 af te trappen.

Het contrast met twee jaar geleden kon niet groter zijn. Toen was het koud, winderig en nat (met soms zelfs wat sneeuw), dit jaar was het aangenaam zonnig.

Het terrein blijft echter verraderlijk waardoor meerdere deelnemers in de fout gingen …

Op het programma stonden 6 specials voor in totaal 36 kilometer en een goede duizend positieve hoogtemeters.

Ludovic Oget won in september in Bouillon nog de slotwedstrijd van de BEC 2017 en hij deed dit bij de start van het nieuwe seizoen meteen over. En niemand die zal beweren dat hij de zege gestolen heeft, want Oget was de beste in alle zes de specials!

Julien Soussigne kon als excuus wel inbrengen dat hij gekwetst was aan de rechterknie, maar ondanks die handicap werd hij toch knap tweede op een veertigtal seconden van Oget.

Zijn ploegmakker Nicolas Daniels werd derde.

Johnny Magis was twee jaar geleden nog de beste in Rendeux maar moest dit jaar tevreden zijn met de vierde plaats.

Gilles Franck werd knap vijfde en was daarmee de snelste junior van het pak. Hij haalde het in zijn categorie voor Jonas Debois (15de overall) en Pierre Vandenbulcke (16de overall).

De top 5 met van links naar rechts: Johnny Magis (4de), Julien Soussigne (2de), Ludovic Oget (1ste), Nicolas Daniels (3de) en Gilles Franck (5de).

Nicolas Casteels was dan weer de beste bij de masters 1. Hij werd zevende overall en haalde het voor Daniel Prijkel (11de overall) en Jean-François Krier (12de).

Bobaf Compère was de snelste master 2 voor Xavier Bodeux en Benny Houben.

Ook vader en zoon Evrard vielen in de prijzen. Jacques, de zoon (linkerfoto), haalde het bij de kadetten en Bruno, de vader (rechterfoto), bij de masters 3.

Bij de vrouwen waren de podiumnamen al voor de start gekend, de volgorde nog niet. Er verschenen namelijk slechts drie rensters aan de start en het was uiteindelijk Kristien Nelen die het haalde voor Fien Lammertyn en downhillster Roos op de Beeck.

De volgende afspraak van de Belgian Enduro Cup staat gepland op 5 mei, dan vindt in Remouchamps de Enduro de l’Amblève plaats!

Uitslag Papa’s Trail Duro Rendeux 2018:

Download (PDF, Onbekend)