BEC #3 – Daverdisse: Olivier Bruwiere en Kristien Nelen zegevieren!

Door Jan Geys -

BEC #3 – Daverdisse: Olivier Bruwiere en Kristien Nelen zegevieren!

De Enduro van de Lesse maakte als nieuwkomer op de kalender een opgemerkte entree in de Belgian Enduro Cup. Veeleisende specials, extreem warm en veel sfeer: alles was aanwezig om er een onvergetelijke dag van te maken!

Het bijzondere aan de wedstrijd was dat het HQ geïnstalleerd werd op een vroeger motorcrossterrein. Dat terrein werd tijdens de ‘show’ special, die twee keer moest afgelegd worden, doorkruist. En het minste wat we na afloop kunnen zeggen, is dat de organisatie puik werk heeft geleverd, zowel wat betreft de infrastructuur als de kwaliteit van de tracks en de bepijling. Best wel knap voor een eerste organisatie …

Maar laten we eens kijken hoe het er tijdens de wedstrijd aan toe ging. Olivier Bruwiere dwong al vroeg op de dag zijn latere zege af, door de beste te zijn in de eerste vier specials.

In het tweede deel van de wedstrijd nam hij wat gas terug, maar hij eindigde nooit buiten de top zes. Hij zou het finaal halen met een voorsprong van bijna tien seconden.

Is de leerling bezig om zijn meester te overtreffen? Loïc Maryns eindigde in ieder geval voor het eerst dit seizoen voor Julien Soussigne, Maryns werd tweede.

Maar dankzij zijn derde plaats behoudt Julien Soussigne wel de leiding in de tussenstand. Soussigne telt nu 50 punten voorsprong op Loïc Maryns. Het tweede deel van het seizoen ziet er in ieder geval veelbelovend uit …

Ook een sterke prestatie van Gilles Franck, die vierde werd overall en eerste bij de junioren.

Het overall podium: Gilles Franck (4de), Loïc Maryns (2de), Olivier Bruwiere (1ste), Julien Soussigne (3de) en Nicolas Daniels (5de).

De derde special was de kortste van de dag, maar ook de meest technische. Gestart werd er op een grote rotsplaat die gevolgd werd door heel wat steile bochten. Een feest voor de technische wonderknapen, de hel voor de anderen …

Bij de masters 1 ging de zege naar Nicolas Casteels, die het dankzij zijn 8ste plaats overall haalde van Ben Pauwels (10de) en Joris Langgartner (16de).

Bij de masters 2 ging het hoogste podiumtrapje naar Bobaf Compère (18de), voor Herman Hylkema (29ste) en Xavier Bodeux (34ste).

Jonas Debois (23ste) was dan weer de beste bij de kadetten, voor Stéphane Demonceau (31ste) en Tom Boonen (43ste).

Bij de dames ging het er spannend aan toe tussen Caro Soussigne en Kristien Nelen (foto), maar deze laatste kon profiteren van enkele mechanische ongemakken bij haar concurrente. Marie-Eve Rebts vervolledigde het podium.

Eindigen doen we met de masters 3, waar Frédéric Van De Weerdt (37ste) de beste was. Hij haalde het voor Gilles Desagher (63ste) en Joel Renard (102de).

De renners zullen nu even geduld moeten hebben, want de volgende manche van de BEC vindt pas plaats op zaterdag 19 augustus in Hamoir!

De uitslag:

[gview file=”https://www.vojomag.com/app/uploads/2017/05/15289.pdf” height=”750px” save=”1″]

DoorJan Geys