BEC #4 – Hamoir: Jérémy Arnould glijdt het snelst door de modder

Door Jan Geys -

  • Sport

BEC #4 – Hamoir: Jérémy Arnould glijdt het snelst door de modder

Ten gevolge de annulering van de wedstrijd van Malmedy, die gepland stond voor begin september, was de wedstrijd in Hamoir de voorlaatste wedstrijd van de Belgian Enduro Cup 2017. En dit is de uitslag!

Na een lange zomerpauze van bijna drie maanden stonden er in Hamoir meer dan 150 renners klaar aan de start van de vierde manche van de Belgian Enduro Cup. Om klokslag negen uur, op het moment van de briefing, scheen de zon volop en waren alle renners nog mooi proper, maar dat zou niet blijven duren …

De regen die de dagen voorafgaand aan de wedstrijd met bakken uit de hemel was gevallen, zorgde ervoor dat het op zich niet zo technische parkoers heel wat moeilijker werd. Daardoor moesten zelfs de besten dit stuk aan het einde van de derde special te voet afleggen …

Jérémy Arnould trok zich in deze omstandigheden het beste uit de slag en de Fransman haalde het na afloop van de zes specials met amper vier seconden voorsprong. Hij won de scratch en was ook de beste bij de masters 1.

Johnny Magis moest tevreden zijn met de tweede plaats overall, maar hij was wel de beste bij de elites.

Julien Soussigne behield dankzij zijn derde plaats de leiding in de tussenstand van de Belgian Enduro Cup.

Het podium: Loïc Maryns (4de), Johnny Magis (2de), Jérémy Arnould (1ste), Julien Soussigne (3de) en Nicolas Daniels (5de).

Gilles Franck was met zijn zesde plaats overall de snelste junior voor Sam Welch (14de) en Kenny Aubry (47ste).

Ook meervoudig wereldkampioen trial Kenny Belaey stond aan de start van de wedstrijd en hij nam duidelijk niet deel als figurant. Belaey werd negende overall en derde bij de masters 1!

Maxime Legrand won dankzij zijn 16de plaats overall bij de kadetten, voor Jonas Debois (19de) en Gauthier Servais (28ste).

Vlak na de beste kadet vinden we de eerste master 2, Bobaf Compère. Hij haalde het voor Herman Hylkema (18de) en Kris Hertsens (29ste). Bij de masters 3 ging de zege opnieuw naar Gilles Desagher (54ste) voor Johan Verbraecken (77ste) en Eric Dominicus (125ste).

Bij de dames haalde Caro Soussigne (70ste) het voor Elise Marchal (75ste) en Marie-Eve Rebts (114de).

Op zaterdag 9 september vindt in Bouillon de grote finale plaats van de Belgian Enduro Cup 2017, een wedstrijd die gereden wordt in het kader van de Grand Raid Godefroy!

Uitslag BEC #4 – Hamoir

[gview file=”https://www.vojomag.com/app/uploads/2017/08/hamoir-2017.pdf”]

Tussenstand na 4 wedstrijden

[gview file=”https://www.vojomag.com/app/uploads/2017/08/general-hamoir.pdf”]

DoorJan Geys