BEC Daverdisse: Bart De Vocht kampioen van de glijbaan

Door Jan Geys -

  • Sport

BEC Daverdisse: Bart De Vocht kampioen van de glijbaan

Modder en glibberige omstandigheden maakten de eerste manche van de Belgian Enduro Cup 2019 in Daverdisse tot een hachelijke onderneming. Bart De Vocht liet het niet aan zijn hart komen en won met ruime voorsprong. Bij de vrouwen stond er geen maat op Kristien Nelen.

De stevige regenbuien van de afgelopen dagen hadden de specials omgetoverd in een heuse glijbaan. Velen hadden het dan ook moeilijk op de steile hellingen rond Daverdisse …

Maar er is meer nodig om Bart De Vocht uit het lood te slaan. De Vocht was ook vorig seizoen al de beste in de Enduro van de Lesse en deed dat dit jaar nog eens over. En hoe …

De Vocht won maar liefst vijf van de acht specials en werpt zich op als een stevige kanshebber voor de eindzege van de BEC 2019.

Vorig jaar strandde Julien Soussigne op slechts 1″24 van de overwinning, dit keer moest hij maar liefst 19 seconden toegeven op Bart De Vocht. De drievoudige eindwinnaar van de BEC won wel de eerste twee specials en eindigde nooit buiten de top drie.

Olivier Bruwiere maakte net als in 2018 de top drie compleet.

Het podium werd aangevuld door Gilles Franck (links), die in zijn eerste jaar bij de elites meteen als vierde eindigde, en Tom Denayer (rechts).

Op de achtste plaats vinden we de eerste niet-eliterenner. Jonas Debois haalde het bij de junioren voor Jacques Evrard (12de) en Maxime Legrand (17de).

Kenny Verstrepen (10de) was de beste bij de Masters 1. Hij was één seconde sneller dan Daniel Prijkel die elfde werd. Jean-François Krier (15de) werd derde in deze categorie.

Bij de Masters 2 ging de zege naar Herman Hylkema (24ste), voor Xavier Bodeux (29ste) en Bruno Moulaert (32ste). Frédéric Van De Weerdt (foto) was dan weer de beste bij de Masters 3, voor Gilles Desagher en Bruno Evrard.

Colin Demarteau (51ste) was de snelste bij de kadetten.

Kristien Nelen was met een 149ste tijd overall de snelste bij de vrouwen, voor Camille Maes (159ste) en Zoë Mulder (175ste).

Patric Maes tot slot, was de beste bij de e-bikes.

Volledige uitslag BEC Daverdisse 2019: https://www.endurocup.be/0132/fr/RESULTS

DoorJan Geys