Beckeman en Buchanan zijn de nieuwe wereldkampioenen 4X

Sport
26 August 2017 — Jan Geys

De Zweed Felix Beckeman en de Australische Caroline Buchanan veroverden vrijdagavond in het Italiaanse Val di Sole de wereldtitel 4X. We blikken aan de hand van enkele foto’s terug op een mooie avond.

4X is jammer genoeg wat uit beeld verdwenen sinds de UCI besliste om de wereldbeker 4X te schrappen. De wereldkampioenschappen bleven daarentegen wel bestaan en ze vonden ook dit jaar weer plaats in Val di Sole, in de marge van de wereldbeker die er dit weekend plaatsvindt.

De wedstrijd werd ‘s avonds bij kunstlicht betwist en trok ook nu weer heel wat toeschouwers.

De Zweed Felix Beckeman was eerder al de snelste tijdens de kwalificaties en domineerde vervolgens de hele wedstrijd. Hij won dan ook vrij makkelijk de finale.

De Fransman Quentin Dernier reed een onopvallende kwalificatie (13de), maar vanaf de halve finale ging het beter. In die halve finale werd hij tweede, iets wat hij overdeed in de finale. Zilver dus voor de Fransman, die hier het wiel van de latere wereldkampioen probeert te volgen.

Het Italiaanse publiek ging volledig uit de bol voor hun lieveling, Giovanni Pozzoni. De Italiaan won zijn halve finale nadat een val de rest van de deelnemers uitschakelde. Gedragen door zijn publiek won hij de eerste Italiaanse medaille in 4X, de bronzen.

Het podium met van links naar rechts Quentin Dernier (zilver), Felix Beckeman (goud) en Giovanni Pozzoni (brons).

Pech voor Hannes Slavik (foto) en titelverdediger Mitja Ergaver; beide favorieten werden uitgeschakeld door een val. Slavik won nog wel de kleine finale en werd vijfde.

4X Heren – De uitslag

Download (PDF, 79KB)

Dames

Geen verrassingen bij de dames. Topfavoriete Caroline Buchanan haalde het er met ruime voorsprong. Ze ging Romana Laboukova en Hélène-Valérie Fruhwirtz vooraf.

4X Dames – De uitslag

Download (PDF, 75KB)