Belgium Bike Festival: een nieuw evenement met wedstrijden, toertochten en fietstesten!

Door Jan Geys -

  • Sport

Belgium Bike Festival: een nieuw evenement met wedstrijden, toertochten en fietstesten!

De organisatoren van de XTerra Belgium diversifiëren en lanceren het Belgium Bike Festival, een evenement dat MTB-marathons, toertochten en fietstesten combineert en zal plaatsvinden in Andenne, in de provincie Namen. Noteer het weekend van 13-14 april alvast in jouw agenda, dit is het programma:

Onze Belgische lezers herinneren zich zeker de Primavera in Andenne nog, een chrono/marathon die tot enkele jaren geleden in het voorjaar plaatsvond. Na een aantal jaren pauze maakt die wedstrijd een herstart in de vorm van een compleet festival dat zal plaatsvinden op 12, 13 en 14 april 2024. Het evenement wordt niet georganiseerd door vreemden, aangezien het gaat om het team dat aan het hoofd staat van XTerra Belgium (georganiseerd rond de Citadel van Namen) dat de fakkel overnam.

Wat het mountainbiken betreft, neemt het Belgium Bike Festival de prachtige routes langs de Maasvallei van de Primavera over. De afstanden bedragen 35, 55 en 75 km met een groepsstart op zaterdag en een individuele chrono op zondag. Enkele grote namen uit de Belgische marathon hebben hun aanwezigheid al aangekondigd zoals Joris Massaer, Simon Grégoire, Robin Ferket, Mélanie Van Campfort, Sara Michielsens en Kimberly Peters.

Op zondag worden er toertochten aangeboden van 30, 55 en 60 km. Ook de e-bike wordt niet vergeten, met een evenement van 35 km op zaterdag en van 30 of 55 km op zondag en ook voor kinderen zijn er activiteiten/initiaties gepland.

Op het programma staan ook gravelroutes van 45, 70 en 100 km. Deze zijn niet bewegwijzerd, hier gaat het om gpx-routes. Ook al is het minder ons domein, toch nog even vermelden dat er op beide dagen cyclo-evenementen zullen plaatsvinden.

Tot slot organiseert het Belgium Bike Festival ook een ‘testevenement’ waarop bijna twintig merken reageerden. Sommige zullen gepresenteerd worden door lokale fietsenwinkels en andere merken zijn aanwezig via hun Benelux-verdelers. Onder de aanwezige merken bevinden zich Origine, Rockrider, Cannondale, Mondraker, Scott, Santa Cruz, Wilier, Yamaha, Trek, Fox Racing Shox, PTN en BeMoov met zijn kinderfietsen.

Opgelet: tot 11 april profiteer je nog van een gunstig tarief op je inschrijving, de dag zelf betaal je extra.

Meer info en inschrijvingen via https://www.belgiumbikefestival.be/

DoorJan Geys