Belgisch kampioen Jens Schuermans versterkt Giant Factory Off-Road Team

Sport
5 January 2023 — Jan Geys

De afgelopen wintermaanden waren ontzettend druk voor het Giant Factory Off-Road Team dat maar liefst vijf nieuwe renners heeft aangetrokken om de focus op de nieuwe en uitgebreide MTB World Cup-kalender te verscherpen. De grootste naam uit de tienkoppige selectie, is die van Belgisch kampioen Jens Schuermans.

De XC-tak van het Giant Factory Off-Road Team neemt van die selectie vier renners voor haar rekening. De aanvoerder daarvan wordt Belgisch kampioen Jens Schuermans die in 2023 hoopt weer een stapje hoger uit te komen. Deze overstap betekent voor Schuermans een afscheid van Scott, het fietsenmerk waar hij de afgelopen elf seizoenen op reed, en van zijn Franse team Scott-Creuse Oxygène waar hij zich de afgelopen zes seizoenen heel goed thuis voelde.

“Toetreden tot het Giant Factory Off-Road Team voelt heel speciaal aan voor mij”, vertelt Schuermans. “Ik had een goed seizoen 2022 met meerdere top-10’s in de World Cup, maar ik miste een paar keer het podium. En het podium is waar ik in 2023 meer wil staan en ik geloof erin dat dit team me kan helpen dat doel te bereiken. Ik ben mijn nieuwe Anthem Advanced Pro 29 nu een paar weken aan het testen en ik ben erg blij met mijn nieuwe racemachine.”

Met Alexandre Balmer en Carter Woods krijgt Schuermans twee veelbelovende jongeren aan zijn zijde. De 22-jarige Balmer zal in het nieuwe seizoen zijn tijd verdelen tussen het Giant Factory Off-Road Team en de World Tour op de weg waar hij zal uitkomen voor het Australische Team Jayco AlUla. Bij de junioren werd Balmer in 2018 zowel Europees als wereldkampioen XCO.

Carter Woods eindigde het voorbije seizoen als tweede in de World Cup XCO bij de beloften met als kers op de taart winst in Vallnord. In 2021 won de Canadees zelfs twee keer in de wereldbeker, op één week tijd was hij toen de beste in Albstadt en Nove Mesto. Woods blijft ook dit jaar belofte en mikt op meer overwinningen in de wereldbeker en de wereldtitel U23. De Fransman Antoine Philipp maakt de selectie van het team in de crosscountry compleet. De 25-jarige Philipp eindigde het voorbije seizoen voor het eerst in de top tien van een wereldbeker.

Giant Factory Off-Road Team 2023:
Alexandre Balmer (Zwi), XC
Josh Carlson (Aus), E-bike
Youn Deniaud (Fra), Enduro
Luke Meier-Smith (Aus), DH en Enduro
Remy Meier-Smith (Aus), DH en Enduro
Antoine Philipp (Fra), XC
Jens Schuermans (Bel), XC
Rémi Thirion (Fra), DH
Mckay Vezina (Can), Enduro
Carter Woods (Can), XC

Foto’s copyright Giant Factory Off-Road Team