Belgisch kampioenschap marathon in Bouillon!

Sport
6 July 2017 — Jan Geys

In de wandelgangen ging het gerucht al langer rond, maar nu is het eindelijk ook officieel bevestigd: het Belgisch kampioenschap marathon vindt dit jaar plaats in Bouillon! Ter gelegenheid van de Grand Raid Godefroy, tijdens het tweede weekend van september, zullen de renners op de langste afstand (160 kilometer) de titelstrijd met elkaar aangaan. Na het afhaken van Ottignies, dat oorspronkelijk ook in 2017 nog de Belgische kampioenschappen zou organiseren, is men er dus toch nog in geslaagd om een waardige locatie te vinden.

Drie jaar nadat de Grand Raid Godefroy terug tot leven werd gebracht, mag Bouillon dus de Belgische kampioenschappen marathon ontvangen.

Wie al droomt van de zwart-geel-rode trui zal stevig aan de bak moeten, want het kampioenschap zal beslecht worden op de langste afstand van maar liefst 160 kilometer! “Dit is de maximale afstand waarop een Belgisch kampioenschap van de KBWB mag georganiseerd worden,” aldus Luc Mignon, een lid van de plaatselijke organisatie. “Dit is DE wedstrijd van de GRG en één van de langste wedstrijden in Europa. We wilden dan ook echt dat het Belgisch kampioenschap over deze afstand zou beslecht worden. We zijn dan ook blij dat de Belgische wielerbond ons voorstel aanvaard heeft.”

De titelstrijd bij de dames wordt dan weer beslecht tijdens de wedstrijd van 70 kilometer. “We hebben de andere manches van de Belgian Ardennes Marathon Series eens bekeken, zoals Waimes, de Ardennes Trophy en de Raid des Hautes Fagnes, en we stelden vast dat de dames zich het meeste waagden aan deze afstand,” voegt Luc nog toe. Als mountainbikeliefhebbers kunnen we alleen maar blij zijn dat het Belgisch kampioenschap XCM in 2017 wordt gehouden in een regio die al gedurende enkele decennia verstrengeld is met de mountainbike. In 2018 zal het BK trouwens gereden worden in Malmedy, ter gelegenheid van de Raid des Hautes Fagnes, nog zo’n regio waar de wortels van het mountainbiken al diep in de grond zitten.

Meer info: http://grandraidgodefroy.be