BeMC 2019: inschrijven kan vanaf 1 november

Sport
28 October 2018 — Jan Geys

Op 1 november openen de inschrijvingen voor de grootste Belgische MTB-meerdaagse, de BeMC 2019. Snel zijn is de boodschap, want elk jaar vliegen de entreebewijzen sneller en sneller de deur uit. Nieuw is dat de Belgian Mountainbike Challenge in 2019 een dag meer telt dan voorheen, wat betekent dat La Roche-en-Ardenne volgend jaar vier dagen in de ban zal zijn van de mountainbikesport.

Door een nieuw reglement van de UCI moeten MTB Stage Races die op de kalender van de UCI willen prijken, verplicht vier dagen tellen in de plaats van drie. Even was er twijfel of men de huidige formule zou behouden en de UCI-wedstrijd zou laten vallen, maar de BeMC is er voor iedereen en dat blijft zo, dus ook voor de wedstrijdrenners. En zo vaak krijgen die al niet de kans om in de Benelux op jacht te gaan naar UCI-punten, een beslissing die we dan ook toejuichen!

Daarmee was het volgende probleem natuurlijk nog niet van de baan, want die vierde dag diende nog wel ingevuld te worden. Een extra rit in lijn, een korte proloog, … het werd uiteindelijk een individuele (klim)tijdrit van iets meer dan 18 kilometer. De rest van het programma blijft de ondertussen succesvolle ingrediënten bevatten: drie lusritten rond La Roche-en-Ardenne met onder meer de river crossing van de Ourthe en de Muur van Borzée. Deze laatste zal in 2019 zelfs in elke rit zijn neus laten zien.

We zouden het belangrijkste nog bijna vergeten en dat is de datum wanneer de Belgian Mountainbike Challenge volgend jaar doorgaat: markeer alvast donderdag 9 tot en met zondag 12 mei 2019 in jullie agenda! Vorig jaar waren de tickets in elf uur de deur uit en we verwachten dat dat dit jaar niet anders zal zijn. De inschrijvingen voor de achtste editie van de BeMC openen naar goede gewoonte in de nacht van Halloween; op 1 november om klokslag 00u00. Be prepared!

Meer info op www.bemc.be

Hoe de BeMC in 2018 verliep, lees je hier: www.vojomag.nl/?s=bemc