BeMC 2022: Hans Becking verzekert zich van eindwinst, slotrit voor Wout Alleman

Door Jan Geys -

  • Sport

BeMC 2022: Hans Becking verzekert zich van eindwinst, slotrit voor Wout Alleman

De slotdag van de BeMC bracht ondanks het geringe verschil voor de start geen grote wijzigingen meer teweeg in het klassement. Voor Hans Becking volstond het om Laurens Sweeck binnen het vizier te houden, wat de Belgische Nederlander met brio deed. Het betekende een eerste eindzege voor Becking, terwijl de ritzege net als gisteren naar Wout Alleman ging. Bij de vrouwen was er eindwinst voor de Duitse Bettina Janas.

Klokslag tien uur opent het kleine vrouwenpeloton de slotrit, kort erna gevolgd door het wat ruimere mannenbastion.

Zes seconden was het verschil vanmorgen bij de start tussen Laurens Sweeck en Hans Becking, in het voordeel van deze laatste. Ploegmakker José Dias controleert dan ook de eerste wedstrijdhelft in dienst van de gele trui.

Als derde hond in het spel moet Wout Alleman al zeven minuten goedmaken en dus laat Becking begaan wanneer Alleman op zoek gaat naar zijn tweede ritzege.

Ook de Pool Pawel Bernas ziet wel mogelijkheden in de rivaliteit tussen Becking en Sweeck en gaat alleen in de achtervolging op Alleman. De Belg inhalen zit er echter niet meer in, daarvoor is de kloof op twintig kilometer van het einde al te groot.

Terwijl Alleman in korte tijd een voorsprong van drie minuten bij elkaar rijdt, wijkt Becking niet van het wiel van Sweeck die er niet in slaagt de Nederlander van zich af te schudden.

In de slotkilometers is het Becking zelf die het initiatief neemt om Sweeck nog enkele seconden extra aan de koersbroek te smeren. Met zijn tweede plaats in de daguitslag na ritwinnaar Wout Alleman verzekert Becking zich dan ook van zijn eerste eindzege in de BeMC.

Het eindpodium van de BeMC 2022: Laurens Sweeck (2de), Hans Becking (1ste) en Wout Alleman (3de). De top vijf wordt verder aangevuld met Frans Claes en José Dias.

Bij de vrouwen viel er ook vandaag niets in te brengen tegen Bettina Janas. De Duitse won haar derde rit op rij en werd ook de verdiende eindwinnares van deze negende BeMC. De Colombiaanse Monica Calderon Martinez eindigde als tweede, de Zwitserse Irina Lützelschwab als derde.

Joyce Vanderbeken eindigde op de vijfde plaats als de beste Belgische, Elodie Kuijper op de achtste plaats als beste Nederlandse.

In de andere categorieën gingen de rit- en eindzeges naar Simon Gregoire (Open Men 20), Stijn Van Boxstael (Open Men 35), Kris Henderieckx (Open Men 45), Dietmar Müller (Open Men 55) en Jolien Janssen (Open Women).

Uitslag rit 4 en eindklassement BeMC 2022: www.bemc.be/resultaten-2022

Meer over de BeMC 2022 volgt later in ons verslag van onze man op de fiets!

DoorJan Geys