BeMC: Van der Poel en Becking delen de prijzen!

Door Jan Geys -

BeMC: Van der Poel en Becking delen de prijzen!

De Nederlanders Mathieu van der Poel en Hans Becking hebben vandaag in de slotrit van de BeMC 2017 de prijzen netjes onder elkaar verdeeld. Zo nam Becking de slotrit voor zijn rekening en mocht van der Poel als eindwinnaar zijn naam bijschrijven op de erelijst van de BeMC. Bij de dames neemt de Servische Jovana Crnogorac, na haar tweede plaats van vorig jaar, nu wel de blauwe leiderstrui mee naar huis.

Het ging er weer snel aan toe vandaag en dat was vooral te danken aan het moordende tempo dat Tiago Ferreira (DMT Racing) van bij de start aanhield. Slechts vier renners waren in staat om de wereldkampioen marathon te volgen: Mathieu van der Poel (Beobank-Corendon), Ilias Periklis (DMT Racing), Hans Becking (CST-Sandd-American Eagle) en Søren Nissen (Stevens).

De Belgen Wout Alleman (Goeman-Scott) en Frans Claes (Loving Hut) maakten er een koppeltijdrit van en volgden iets verderop. Het duo van DMT Racing, Ferreira en Periklis, moest vooraan als eerste de rol lossen. Al was dit bij de Griek niet geheel vrijwillig, hij reed namelijk lek in de technische afdaling naar het kasteel van La Roche-en-Ardenne. Periklis zou de wedstrijd zelfs staken.

Ook Nissen moest een gaatje laten op de muur van Borzée en Becking moest alle zeilen bijzetten om in de laatste kilometers het gaatje op van der Poel te dichten, waar hij met brio in slaagde. Het Nederlandse duo kwam samen de laatste bocht uit naar de finish waar Hans Becking oververdiend de rit mocht winnen van Mathieu van der Poel. Deze laatste stelde zich meer dan tevreden met de eindzege in de BeMC.

Ritwinnaar Hans Becking kon aan de finish nog wel lachen met zijn lekke band van de eerste dag die hem ver achteruit had geslagen in het klassement: “Ik kwam naar de BeMC voor een dagpodium en met mijn tweede plaats van gisteren en mijn ritzege van vandaag ben ik heel tevreden.”

Mathieu van der Poel was dan weer heel blij dat hij in zijn eerste wedstrijd na een lange rustperiode al meteen de eindzege kon behalen: “Ik ken Hans al een tijdje en ik gunde hem dan ook graag de ritzege vandaag. Het belangrijkste voor mij was de gele trui behouden.”

Wout Alleman en Frans Claes

De Deen Søren Nissen vervolledigde op 1’15” het podium en stelde daarmee zijn tweede plaats in de eindstand veilig. Tiago Ferreira volgde op de vierde plaats. Het Belgisch onderonsje voor de vijfde plaats werd gewonnen door Wout Alleman die in de slotmeters zijn compagnon van de dag, Frans Claes, nog enkele seconden aansmeerde. Frans Claes werd dus zesde voor Christoph Soukup, Sascha Weber, Kevin Van Hoovels en Maarten Wynants.

In de eindstand haalde Mathieu van der Poel het met ruime voorsprong voor de Deen Søren Nissen en de Portugees Tiago Ferreira. Frans Claes behield zijn vierde plaats en Wout Alleman kon finaal nog een plaatsje stijgen, hij werd vijfde in de eindstand.

Bij de dames stak ook vandaag de Servische Jovana Crnogorac (SCC-Salcano) er weer met kop en schouders bovenuit. De Servische won de rit en dus ook de eindzege. Ze werd 80ste overall vandaag en haalde het met iets meer dan zeven minuten op de Oostenrijkse Christina Kollmann. De plaatsen drie en vier gingen naar Duitsland met Bettina Janas en Stefanie Dohrn. Alice Pirard werd vijfde.

In de andere categorieën gingen de ritzeges naar: Arne Tureluren (M20), Michiel Van Aelbroeck (M30), Arne Daelmans (M40), Marc Dewael (M50) en Saskia Hessens (dames).

De verschillende eindwinnaars zijn momenteel nog niet bekend, maar daar komen we later op terug.

Morgen komen we met onze ‘best of’ nog uitgebreid terug op het slotweekend van de BeMC 2017.

De volledige uitslagen vind je hier: www.chronorace.be

DoorJan Geys