Benelux Cup Houffalize: winst voor Bart De Vocht en Alice Pirard!

Door Jan Geys -

  • Sport

Benelux Cup Houffalize: winst voor Bart De Vocht en Alice Pirard!

Naast de strijd om de Europese titels in het Italiaanse Darfo Boario Terme werd er natuurlijk ook nog op andere fronten gekoerst. Eén van die fronten was Houffalize, het voormalige mekka van de mtb-sport, waar er een manche van de Benelux Cup op het programma stond. En het was de Belg Bart De Vocht die er (eindelijk) nog eens het laken naar zich toetrok. Bij de dames ging de zege naar de Belgische Alice Pirard.

Het is jammer dat er door dat Europees kampioenschap enkele belangrijke namen afwezig waren, maar anderzijds is dat door de overvolle kalender ook wel onvermijdelijk, en ook de glorie van Houffalize is de laatste jaren danig getaand. Al mogen we op het parkoers zelf niets aanmerken, dat blijft van topniveau.

Bij de heren elites was het Bart De Vocht die in Houffalize zijn seizoen wat meer kleur kon geven, want ondanks zijn zege in de Benelux Cup van Nieuwkuijk was De Vocht tot hiertoe aan een vrij bleek seizoen bezig. Daar waar hij de voorbije seizoenen steeds mee kon strijden voor de ereplaatsen, was dat dit jaar minder het geval. En ook De Vocht zelf beseft dit, getuige de post die hij op zijn Facebookpagina achterliet: “Ik was slechts een schaduw van mezelf. Nu ben ik terug op de goede weg.” 

Sebastien Carabin moest in Houffalize genoegen nemen met de tweede plaats en werd op zijn beurt gevolgd door twee Fransen, Axel Zingle en Lucas Dubau. Erik Groen werd op de vijfde plaats de eerste Nederlander.

Bij de dames won Alice Pirard na een solo voor de Franse Aurélia Perry en de Nederlandse Denise Betsema.

In de andere categorieën gingen de zeges naar Lars Hemmerling (junioren), Hannah van Boven (meisjes junioren), Lukas Malezsewski (nieuwelingen), Niels Vanpol (amateurs), Michiel Van Aelbroeck (M30), Kurt Tempst (M40) en Ronny Geerts (M50).

[field name=iframe]

Het is nog wachten op de volledige uitslagen die je hier kan raadplegen: www.mtbbeneluxcup.com

Opgelet: de volgende manche van de Benelux Cup vindt op 20 augustus plaats in Kluisbergen en niet in Geraardsbergen zoals oorspronkelijk gepland. Meer info vind je op de website www.mtbbeneluxcup.com.

Videoproductie door Johnny Dertien i.s.m. Exventure

DoorJan Geys