Benelux Kampioenschap Kluisbergen: titels voor Githa Michiels en Kevin Panhuyzen

Door Jan Geys -

  • Sport

Benelux Kampioenschap Kluisbergen: titels voor Githa Michiels en Kevin Panhuyzen

Githa Michiels en Kevin Panhuyzen kroonden zich gisteren in Kluisbergen tot de nieuwe kampioenen van de Benelux. Terwijl Githa Michiels er in het Kluisbos een ware demonstratie van maakte, kon Panhuyzen pas op de meet opgelucht adem halen na een geweldige tweestrijd met Marc Bouwmeester .

Githa Michiels verzilverde in Kluisbergen haar goede vorm die haar eerder deze maand de bronzen medaille opleverde tijdens de Europese kampioenschappen in Glasgow.

In het Kluisbos had ze geen moeite met de concurrentie en ze haalde het met bijna vijf minuten voorsprong op de nummer twee, de Luxemburgse Fabienne Schaus. Lotte Koopmans reed zich naar het brons.

Joyce Vanderbeken (foto) en Hannah van Boven vervolledigen de top vijf.

Benelux Kampioenschap Kluisbergen 2018 heren:

Kevin Panhuyzen was voor niets minder dan de Benelux-titel (en de o zo belangrijke UCI-punten) naar Kluisbergen gekomen. Panhuyzen had er echter een vette kluif aan de Nederlander Marc Bouwmeester.

Nadat Wout Alleman tijdens de eerste twee rondes alle lichamelijke leed van de voorbije maanden van zich afreed, nam het duo Kevin Panhuyzen/Marc Bouwmeester al snel de leiding over. Toen de ketting van Panhuyzen eraf vloog, zag het er even slecht uit voor de Limburger, maar Panhuyzen kon terug aansluiten bij Bouwmeester. Beiden gingen ze verkrampt de laatste meters in en op de laatste hellende stroken was het Panhuyzen die nog net iets meer overschot had dan Bouwmeester.

De Oostenrijker Karl Markt zorgde voor een internationaal tintje in de wedstrijd. Markt ging traag van start, maar kwam steeds beter in zijn ritme om alsnog als derde te eindigen.

Het brons in het Benelux Kampioenschap was voor Erno McCrae die als vierde eindigde in de wedstrijd.

Wout Alleman moest even temporiseren na zijn snelle start, maar wist toch nog vijfde te worden.

Het podium bij de elites met van links naar rechts Erno McCrae, Marc Bouwmeester, Kevin Panhuyzen, Karl Markt en Wout Alleman.

Bij de heren-junioren ging de titel naar Niels Vandeputte, voor Tim van Dijke en Lukas Malezsewski. Mick van Dijke en Perry Wit maakten het podium compleet.

Een volledig Nederlands podium kregen we bij de vrouwen-junioren: Romana Carfora haalde het voor Zoë Mulder en Dieke van Wilgen.

Bij de nieuwelingen waren de titels voor Daan Depuydt en Lola Bakker (foto).

En ook Gody Jacobs (masters 1 – foto links), Kurt Tempst (masters 2 – foto rechts), Patrick Jansen (masters 3) en Jef Faes (amateurs/Fun A) mochten in Kluisbergen een Benelux-trui afhalen op het podium.

DoorJan Geys