Beyond the Hill Festival: ontmoeting met de Freeride-sterren in het weekend van 18 augustus

Door Jan Geys -

  • Sport

Beyond the Hill Festival: ontmoeting met de Freeride-sterren in het weekend van 18 augustus

Jackson Goldstone, Tahnée Seagrave, Finn Iles, Vali Höll, Thomas Lemoine, Veronique Sandler, … de lijst met atleten die verwacht worden op het Beyond the Hill Festival tijdens het weekend van 18 en 19 augustus in het Green Hill Bikepark is lang, heel lang! Het festival is het theater van de beroemde slopestyle/freeride-wedstrijd “Swatch Nines”, maar zal ook gastheer zijn van een testbeurs, signeersessies, concerten, een filmvertoning, een whip contest, …  

Het Beyond the Hill Festival wordt gehouden in het Duitse Schmallenberg, een buurgemeente van het bekendere Winterberg, op ongeveer 3 uur rijden van de Belgische en Nederlandse grens.

Plaats van afspraak is het Green Hill Bikepark dat aan het begin van de zomer van 2022 werd ingehuldigd.

Zelf ontdekten we het bikepark al tijdens de presentatie van de Rocky Mountain Slayer. Felix Saller, de CEO van het bikepark, presenteerde ons toen ook het Beyond the Hill Festival: “Het hosten van de Swatch Nines freeride/slopestyle-competitie is een echte eer. Daarnaast willen we het publiek een feestelijk weekend aanbieden, gericht op de fiets en gezelligheid.”

Naast de Swatch Nines-sessies (vrijdag van 16.00 tot 19.00 uur en zaterdag van 13.00 tot 16.00 uur) waarin de professionele coureurs het beste van zichzelf zullen geven op het speciaal voor de gelegenheid aangelegde parcours, staat het weekend bol van andere activiteiten zoals concerten, signeersessies, een filmpremière, …

Er zal ook een beursvloer en testshow aanwezig zijn met merken als Rocky Mountain, POC, Santa Cruz, Rose, Evoc en vele andere.

Tussen de atleten die het Green Hill Bikepark mag verwelkomen, zien we grote namen als de regerende wereldkampioene downhill Vali Höll, Tahnée Seagrave, Veronique Sandler, Caroline Buchanan, … Bij de mannen tekenen onder meer Jackson Goldstone, Finn Iles, Emil Johansson, Thomas Lemoine, Nicholi Rogatkin en Kaos Seagrave present.

Een toegangsticket voor drie dagen (vrijdag, zaterdag en zondag) kost 50 euro, een dagticket 17,50 euro. Spektakel gegarandeerd! Vojo zal er ook bij zijn.

Meer info via https://bynd-festival.de

DoorJan Geys