BH gaat in zee met het Wallonie MTB Team!

Sport
19 November 2019 — Jan Geys

Vanaf volgend seizoen hebben we het niet langer over het Merida-Wallonie Team, maar wel over BH-Wallonie! Het Belgische team dat verbonden is aan de Waalse federatie krijgt dus een nieuwe hoofdsponsor.

Teammanager Brice Scholtes moest de voorbije maanden op zoek naar nieuwe sponsors. “Het nieuws dat Merida na 8 jaar de sponsoring van ons team zou stopzetten, kwam best hard binnen. We werkten al die tijd dan ook goed samen. Merida was echter zeer correct en bracht ons reeds in maart op de hoogte dat ze een punt zouden zetten achter onze samenwerking. Ik had dus tijd om op zoek te gaan naar een waardige vervanger.”

Toch werd het nog een hele uitdaging om alles tijdig rond te krijgen. “Gelukkig krijgen we via Adeps (een organisatie die de Waalse topsporters ondersteunt) en de Waals-Brusselse federatie steun voor het team. Ik moest dus vooral op zoek gaan naar nieuwe materiaalpartners.”

Wat ons ook aansprak in BH is dat ze zich voor langere tijd aan het team willen binden

Voor de fietsen werd er een akkoord gesloten met BH. “Al onze renners waren zeer tevreden over de Merida 96, maar ik heb het gevoel dat we in de toekomst dankzij de BH Lynx over een van de beste crosscountry full suspensions van het moment zullen beschikken. Wat ons ook aansprak in BH is dat ze zich voor langere tijd aan het team willen binden. Met Merida hebben we nooit contact gehad met de mondiale hoofdzetel, maar Loïc Marcourt (de verantwoordelijke van BH Benelux) heeft me wel rechtstreeks in contact gebracht met de Spaanse hoofdzetel van BH.”

Naast BH maakte het team nog meer nieuwe sponsornamen bekend. Hutchinson, Galfer, EsiGrips, G-Skin, Black Bearings en Northwave blijven trouw aan het team, maar Fox staat zijn plaats af aan SR Suntour (veringen). De helmen van Bell worden ingeruild voor exemplaren van Giro, RAR vervangt NoTubes als wielenleverancier, Prologo zorgt voor de zadels en 3Action voor de voeding.

De filosofie van het team daarentegen verandert niet. Bedoeling is nog steeds om jonge talenten de kans te geven zichzelf te meten met de wereldelite en ze naar de wereldbekers en andere wedstrijden van hoog niveau te sturen. De invulling van het team zou grotendeels hetzelfde blijven in vergelijking met dit seizoen, maar om te weten hoe het BH-Wallonie MTB Team er volgend seizoen exact zal uitzien, zullen we nog moeten wachten tot de ploegenvoorstelling begin 2020.

“We draaien een bladzijde om in de geschiedenis van het team en dit geeft iedereen weer nieuwe motivatie. De mecaniciens zijn er klaar voor en de renners hebben nog nooit zoveel interesse getoond voor het nieuwe materiaal. We willen Merida nog bedanken voor de steun tijdens de afgelopen jaren. De toeschouwers zullen nu moeten wennen aan deze naamswijziging en wij kijken er alvast naar uit om het avontuur de komende drie jaar verder te zetten met BH aan onze zijde”, sluit Brice Scholtes af.