Bianchi-Countervail 2017: Marco Aurelio Fontana showt nieuwe kleuren

Door Jan Geys -

Bianchi-Countervail 2017: Marco Aurelio Fontana showt nieuwe kleuren

In het Bianchi Café & Cycles in Milaan werd afgelopen weekend het Bianchi-Countervail Team 2017 voorgesteld. Dit is het nieuwe team van de Italiaanse publiekslieveling Marco Aurelio Fontana, die vanaf dit seizoen dus te bewonderen zal zijn in de overbekende appelblauwzeegroene kleuren van Bianchi.

Marco Aurelio Fontana op de Etna – Foto Damiano Levati/Red Bull Content Pool

De 32-jarige Italiaan behoort al enkele jaren tot de populairste mountainbikers ter wereld, ook al won hij nog nooit een echt grote wedstrijd. Eén van zijn beste prestaties tot hiertoe leverde hij tijdens de Olympische Spelen in London, waar hij in 2012 met de bronzen medaille naar huis ging. Die Spelen zorgden echter ook voor één van de grootste ontgoochelingen uit zijn carrière. In Rio begon hij sterk aan de wedstrijd, maar door een lekke band werd hij toen ver achteruitgeslagen om uiteindelijk als twintigste te eindigen. Ook op de wereldkampioenschappen was zijn beste prestatie tot hiertoe een bronzen medaille.

Stéphane Tempier – Foto Roberto Bettini/BettiniPhoto©2017

Naast Fontana begint de Fransman Stéphane Tempier aan zijn achtste seizoen bij Bianchi (na een tussenstop van drie seizoenen bij BH-Suntour, van 2013 tot 2015). Tempier werd in 2016 nog vijfde op de wereldkampioenschappen in het Tsjechische Nove Mesto en ook in de slotmanche van de wereldbeker in Andorra eindigde hij als vijfde.

De 20-jarige Italiaanse Chiara Teocchi is de enige dame in het team en zal de eer van het team verdedigen bij de dames U23. De Italiaanse kampioene U23 is een product van het Bianchi junior opleidingsteam en ze begint in 2017 al aan haar achtste seizoen bij de Italiaanse renstal.

De renners kunnen voor de wedstrijden kiezen uit de Bianchi Methanol FS 29.1 (foto links) en Methanol CV (foto rechts).

Het voltallige team rond teamvoorzitter en levende legende Felice Gimondi.

Foto’s copyright Team Bianchi Countervail – BettiniPhoto – Damiano Levati/Red Bull Content Pool

DoorJan Geys