Bike-Components Enduro Tour 2022: de kalender

Sport
25 January 2022 — Jeffry Goethals

De Bike-Components Enduro Tour verzamelt een aantal hoogaangeschreven endurowedstrijden in het noordoosten van Frankrijk, waar veel Belgen en ook steeds meer Nederlanders naar toe trekken. Dit jaar zijn er in totaal vijf manches, één meer dan vorig jaar dus. We overlopen de oude en nieuwe locaties op de net gepubliceerde kalender.

Dit mini-endurokampioenschap, werd in 2015 door Jérôme Clémentz opgestart onder de naam “Cannondale Enduro Tour” en heeft al snel een goede reputatie opgebouwd vanwege de kwaliteit van de trails en de organisatie. Maar ook vanwege het old school-concept waarbij er geen verkenning van de specials is toegelaten. Het parcours wordt pas op de ochtend van de wedstrijd onthuld en iedereen rijdt dus blind!

Dit jaar loopt de “Tour” van eind mei tot begin september. Er wordt gestart in Sainte-Marie-aux Mines op 22 mei en nadien gaan we naar de Franse Ardennen voor de gekende Enduro de La Semoy, in Les Hautes-Rivières, op 11 en 12 juni. Tijdens de zomer is er een pauze en de drie laatste wedstrijden hebben plaats in september. Er is een nieuwe manche in de Jura in Avignon-lès-Saint-Claude op 4 september, daarna de gekende wedstrijd in Bussang – Saint Maurice op 11 september en eindigen doen we de week erop met de Enduro des Roches in Saint-Dié-des-Vosges op 18 september.

De manches van Sainte-Marie, La Semoy en Saint-Dié zullen ook elk een kinderrace hebben, voor jongeren van 11 tot 14 jaar. Om je in te schrijven, kunt je vanaf 1 februari om 20:00 uur precies, terecht op de volgende website: bike-components-endurotour.com