Bike Transalp 2023: ereplaatsen voor Frans Claes, Tim Smeenge en Teus Ruijter

Door Jan Geys -

  • Sport

Bike Transalp 2023: ereplaatsen voor Frans Claes, Tim Smeenge en Teus Ruijter

Frans Claes en Manuel Pliem zijn er niet in geslaagd de 25ste Bike Transalp naar hun hand te zetten. Na winst in de openingsrit volgden er nog twee ritzeges, maar door pech in de tweede rit zagen ze een mogelijke eindzege uit handen glippen. Die eindwinst ging naar het Bulls-duo Urs Huber en Simon Schneller. Met Tim Smeenge en Teus Ruijter was het podium compleet.

De achtervolging kon beginnen. De volgende dag knabbelden ze al aan hun achterstand door de derde rit naar hun hand te zetten. Er werd dan ook uitgekeken naar de kansen die de koninginnenrit zou bieden, maar die rit viel op dag vier letterlijk en figuurlijk in het water. Een onweer net voor de start deed de organisatie overgaan tot annulering van de rit.

Met vervolgens twee opeenvolgende ritzeges toonden Urs Huber en Simon Schneller dat het geen toeval was dat ze het klassement aanvoerden.

Met nog enkel de slotrit naar Riva del Garda zou enkel tegenslag of een ferme inzinking hen nog van de eindzege kunnen houden. Frans Claes en Manuel Pliem pakten de felbegeerde zege aan de oevers van het Gardameer, maar de eindwinst ging zoals verwacht naar Urs Huber en Simon Schneller die in het eindklassement bijna 15 minuten voorsprong telden op het Belgisch-Oostenrijkse duo.

Het Nederlandse duo Tim Smeenge en Teus Ruijter eindigde na een zeer constante week – al zat er dit jaar geen ritzege in zoals vorig jaar wel lukte – knap als derde op 25 minuten van de winnaars. Met Bart Classens en Juul van Loon eindigde er nog een tweede Nederlands duo in de top van het klassement, zij beëindigden hun Bike Transalp op rang vijf.

Bij de vrouwen stond er deze week geen maat op Lorenza Menapace en Daniele Troesch. In de mixed-categorie kwamen Elisabeth Osl en Benjamin Karl als overwinnaars uit de bus. Karl Platt en Tomas Misser verzekerden zich dan weer van de eindwinst bij de masters.

Alle uitslagen Bike Transalp 2023: https://services.datasport.com/2023/mtb/transalp/

Foto’s copyright Bike Transalp / Markus Greber

DoorJan Geys