BK XC: vergeet niet in te schrijven!

Door Jan Geys -

BK XC: vergeet niet in te schrijven!

Over een kleine drie weken vindt in Erezée het Belgisch Kampioenschap XCO plaats en we vroegen aan organisator Simon Guening hoe het loopt met de inschrijvingen:

“Eén maand na het begin van de inschrijvingen staat de teller, alle categorieën in beschouwing genomen, ruim boven de 250 ingeschreven renners. Dit is bemoedigend, maar nog ver van het beoogde doel van 400 deelnemers. We stellen vast dat heel wat renners die in het verleden steeds aan de start stonden van het BK, nog steeds niet zijn ingeschreven. We verwachten dan ook dat zij dat de komende dagen nog zullen doen en we zijn er dus bijna gerust in dat we ons ambitieuze doel zullen halen,” aldus Guening.

Waar de inschrijvingen bij de kids (reeds 72 deelnemers), de funklasse en masters (meer dan 70 deelnemers) en junioren en nieuwelingen (60 inschrijvingen) zeer goed lopen, is dat jammer genoeg minder het geval bij de dames. Tot hiertoe hebben er zich nog maar vijf dames ingeschreven voor de strijd om de nationale driekleur. Hopelijk komen er daar toch nog enkele namen bij.

Elites en beloften: spektakel in het verschiet!

Een blik op de deelnemerslijst van de elites en de beloften bij de heren volstaat om te beseffen dat deze wedstrijd het hoogtepunt moet vormen van deze Belgische kampioenschappen crosscountry. Toch merken we dat vele XC-specialisten zich nog niet hebben ingeschreven, in tegenstelling tot heel wat veldrijders die dit al wel gedaan hebben, zoals Kevin Pauwels, Tom Meeusen, Eli Iserbyt, Laurens Sweeck en Wietse Bosmans. We mogen dan ook hopen dat de beste XC-renners dit BK niet vergeten zijn en zich alsnog zullen inschrijven.

Ook wie graag wil deelnemen bij de andere categorieën is nog altijd welkom en kan zich nog tot één week voor de wedstrijd inschrijven via de website http://erezee-mtb.be/

DoorJan Geys