Bold onder de vleugels van Scott Sports

Techniek
28 May 2019 — Jan Geys

Scott heeft aangekondigd dat het een strategische samenwerking is aangegaan met Bold. Dit kleine Zwitserse merk, dat opgericht werd in 2015 en slechts 6 medewerkers telt, werd bekend door de manier waarop de demper van zijn full suspension werd geïntegreerd in het frame. Bold komt nu onder de vleugels van Scott Sports maar zou wel een zekere onafhankelijkheid behouden.

Scott is duidelijk geïnteresseerd in de innovatieve oplossingen van Bold, terwijl Bold zelf veel voordeel zal kunnen putten uit de middelen en de distributiekanalen van de groep Scott Sports om verder te ontwikkelen. De twee merken zijn vrij dicht bij elkaar gehuisvest (Biel, de hoofdzetel van Bold ligt op amper 50 kilometer van Givisiez, de hoofdzetel van Scott) en de samenwerking kan dan ook als een natuurlijke en logische stap aanzien worden.

Scott noemt Bold een veelbelovende start-up dat in zijn korte bestaan reeds een stevige reputatie heeft opgebouwd in de fietsindustrie. Vooral de hoogtechnologische oplossing om de achterdemper volledig weg te werken in de zitbuis, waardoor vuil geen kans meer krijgt om in de demper te dringen, heeft veel indruk gemaakt. Bold ontving daarvoor reeds meerdere awards op Eurobike.

De website van Bold vind je hier: www.boldcycles.com