Brasil Ride 2018: nieuwe ritwinst voor Fini en Blums

Door Jan Geys -

  • Sport

Illustratieve afbeelding van het artikel: "Brasil Ride 2018: nieuwe ritwinst voor Fini en Blums"

De Deen Sebastian Fini en de Let Martins Blums bezorgden het team van manager Bart Brentjens na de proloog een nieuwe ritwinst in de Brasil Ride 2018. Met die ritzege naderen ze in het klassement op geletruidragers Hans Becking en Tiago Ferreira, die wel aan de leiding blijven. Bij de vrouwen ging de zege voor de derde dag op rij naar Jaqueline Mourao en Cindy Montambault.

Sebastian Fini en Martins Blums haalden het in een rit van 73 kilometer (twee ronden van 36,5 kilometer) met een voorsprong van 2’53” op een achtervolgende groep van vijf duo’s. “We hadden niet verwacht dat we met zo’n grote voorsprong zouden kunnen winnen. Na de eerste singletrack hadden we een lichte voorsprong op onze rivalen en we beslisten om niet te wachten en vol voor de winst te gaan. Toen we aan de tweede ronde begonnen, kregen we te horen dat we een voorsprong hadden van twee minuten en vanaf dan was het volgas tot de finish,” vertelde Blums aan de aankomst. “We maken in het klassement ook tijd goed op de leiders, maar ik denk dat we eerst moeten genieten van deze ritzege,” voegde hij er nog aan toe.

“Het is geweldig om opnieuw een rit te winnen in de Brasil Ride. Ongelooflijk dat we al twee van de drie ritten wonnen. We zijn nog jong en dit is Martins debuut en voor mij nog maar de tweede deelname. Ik heb vorig jaar veel geleerd van Hans Becking en dat wierp vandaag zijn vruchten af,” juichte Fini.

Henrique Avancini en Manuel Fumic waren de snelsten van de achtervolgende groep en strandden voor de derde dag op een rij op de tweede stek. De Rus Alexey Medvedev en de Italiaan Francesco Failli eindigden als derde, David Nordemann en Grant Ferguson werden vierde.

Klassementsleiders Tiago Ferreira en Hans Becking finishten ook in de achtervolgende groep en werden zesde. Ferreira/Becking tellen in de stand nu 1’17” voorsprong op Avancini/Fumic en één seconde meer op Fini/Blums.

“We zijn blij dat we de leiderstrui hebben kunnen behouden,” vertelt Hans Becking aan de finish.“Toen Fini en Blums in de aanval trokken, wilde niemand met ons samenwerken. Het was een tactische rit en we wilden zelf ook niet te veel energie verspillen.”

Niet in de achtervolgende groep waren de nummers drie van gisteren, Roel Paulissen en Hugo Prado Neto. Zij verloren een minuutje extra en werden achtste. Joris Massaer en Wolfgang Krenn vielen net buiten de top tien en werden elfde. Bram Saeys en Julian Biefang eindigden vandaag als 20ste.

Met hun derde ritwinst behalen Jaqueline Mourao en Cindy Montambault een knappe hattrick in deze Brasil Ride. Ze haalden het met een ruime voorsprong op Sandra Santanyes en Anna Ramirez en blijven uiteraard het klassement aanvoeren.

Vandaag staat er wat meer klimwerk op het menu in de Brasil Ride, in een rit van 100 kilometer die goed is voor 2600 hoogtemeters. 

Uitslag rit 2 Brasil Ride 2018: http://www.brasilride.com.br/live

Meer over de Brasil Ride 2018 lees je hier: https://www.vojomag.nl/?s=brasil+ride

Foto’s copyright Fabio Piva, Marcelo Ripl, Wladimir Togumi / Brasil Ride

Door Jan Geys