Brasil Ride: dagwinst voor Avancini, Becking en Ferreira op weg naar eindwinst!

Sport
26 October 2019 — Jan Geys

Henrique Avancini heeft voor eigen volk de crosscountry-etappe van de Brasil Ride gewonnen. In het klassement leverde dat echter geen tijdswinst op want maatje Manuel Fumic kwam ten val en verloor veel tijd. Met nog één rit te gaan lijken Hans Becking en Tiago Ferreira dan ook zeker van de eindwinst in de Brasil Ride 2019.

De Braziliaan Henrique Avancini lag erop gebrand om de crosscountry in Porto Seguro naar zijn hand te zetten.

Ik wilde vandaag graag winnen voor de supporters die me de voorbije dagen zo hard hebben aangemoedigd. Aan het algemene klassement heb ik nooit gedacht”, aldus Avancini.

Sebastian Fini wist het dichtst bij Avancini te blijven, de Deen werd tweede op 29″. Hans Becking vervolledigde het podium. Fini stond samen met maatje Julian Schelb wel op het hoogste schavotje wanneer de tijden van de twee teammaats in rekening werden gebracht.

Ook Hans Becking schuift dan samen met Tiago Ferreira een plaatsje op en eindigde als tweede. Een beetje onverwacht ten opzichte van xc-specialisten Henrique Avancini en Manuel Fumic die slechts als vierde eindigden. Becking en Ferreira lopen daardoor nog wat meer uit in het klassement en tellen nu een voorsprong van 8’05” op het Braziliaans-Duitse duo.

“Het was een goede dag vandaag. Ik kon het parkoers niet verkennen en herinnerde me er ook niet meer alles van. Tiago deed het echter goed en we mogen in de slotrit meer dan acht minuten verliezen. Ze (Avancini en Fumic) zullen ons onder druk zetten, maar wij zullen ons met hand en tand verdedigen”, lacht Hans Becking.

“Hans en ik hadden afgesproken dat hij zijn kans mocht gaan voor het podium en dat ik mijn tempo zou rijden zonder risico’s te nemen. Een val zou ons klassement immers helemaal om zeep gebracht hebben. Onze strategie wierp zijn vruchten af, ook al omdat Fumic ten val kwam en het contact met de kop van de wedstrijd verloor. Dat we nog enkele seconden uitlopen, hebben we dan ook een beetje te danken aan de pech van de Cannondale’s”, vult Ferreira aan.

Bij de vrouwen hebben ook Viviane Favery en Tania Clair Pickler na afloop van de crosscountry de eindzege in de Brasil Ride al met één hand beet. ‘Vivi’ won de rit voor Danilas Ferreira en Letícia Cândido en samen met Tania Clair Pickler telt ze nu meer dan 24 minuten voorsprong in het klassement.

Bij de masters vierden Bart Brentjens en Abraao Azevedo een nieuwe ritwinst.

De laatste rit van de Brasil Ride 2019 is een korte rit van 46 kilometer.

Uitslag rit 6 Brasil Ride 2019: www.brasilride.com.br/results?prova=brasilride2

Foto’s copyright Fabio Piva, Josue Fernandez, Marcelo Rypl / Brasil Ride

Eindigen doen we met het filmpje van de dag: