Brasil Ride: Hans Becking en Tiago Ferreira lopen verder uit

Sport
24 October 2019 — Jan Geys

Hans Becking en Tiago Ferreira hebben in de koninginnenrit van de Brasil Ride de tegenstand nog wat extra minuten aan de koersbroek gesmeerd. Het duo van DMT Racing Team won de rit en verlaat met een voorsprong van bijna acht minuten het binnenland om terug te keren naar kustplaats Arraial d’Ajuda.

Henrique Avancini en Manuel Fumic probeerden de geletruidragers aan het wankelen te brengen door in het begin van de rit een hoog tempo op te leggen. Hans Becking en Tiago Ferreira volgden echter gezwind. Meer zelfs, de leiders in de tussenstand prikten terug door op de Seven-Turn Climb een tandje bij te schakelen.

Fumic en Avancini moesten de rol lossen en vanaf dan lag er voor Becking en Ferreira niets meer in de weg om hun tweede ritwinst te boeken tijdens deze Brasil Ride.

In de xc-wedstrijden wil het niet meer goed lukken voor ex-olympisch kampioen Jaroslav Kulhavy maar in de Brasil Ride rijdt hij wel weer mee vooraan. De boomlange Tsjech heeft zich altijd al in zijn sas gevoeld in lange mtb-meerdaagsen, zie maar naar zijn knappe resultaten in de Cape Epic, en dankzij zijn grote motor eindigde hij vandaag samen met maatje Matous Ulman als tweede in de rit. Avancini en Fumic moesten tevreden zijn met rang drie.

“De konninginnenrit had haar naam niet gestolen. De beklimmingen waren steil en lastig. We konden ons wagonnetje aanpikken bij de kop van de wedstrijd en we kijken al uit naar de lange vijfde rit die ons terug naar het strand brengt. Misschien kunnen we in het klassement nog wat opschuiven”, aldus Jaroslav Kulhavy.

Becking en Ferreira keren als leiders terug naar de kust en tellen nu een voorsprong van 7’47” op Avancini en Fumic. Kulhavy en Ulman staan stevig op plaats drie.

Bij de vrouwen veranderde de leiderstrui nog maar eens van schouders. Ze keerde terug naar Jaqueline Mourao en Danilas Ferreira die ook na de tweede rit al helemaal bovenaan stonden. Mourao en Ferreira wonnen de rit en tellen nu een voorsprong van iets meer dan vier minuten op Viviane Favery en Tânia Clair Pickler.

Bij de grand masters lijkt Peter Wouters hersteld van enkele moeilijke dagen. Samen met Günter Reitz won hij de vierde rit. Bart Brentjens en Abraao Azevedo eindigden als tweede bij de masters.

De vijfde rit brengt het peloton terug naar kustplaats Arraial d’Ajuda, goed voor een rit van 140 kilometer.

Uitslag rit 4 Brasil Ride 2019: www.brasilride.com.br/results?prova=brasilride2

Foto’s copyright Fabio Piva, Josue Fernandez, Marcelo Rypl / Brasil Ride

De highlights van de dag zie je in dit filmpje: