Brasil Ride: ritwinst nummer twee voor Hans Becking en Tiago Ferreira!

Door Jan Geys -

  • Sport

Brasil Ride: ritwinst nummer twee voor Hans Becking en Tiago Ferreira!

Hans Becking en Tiago Ferreira namen in de vierde rit van de Brasil Ride revanche voor het verlies van de gele trui een dag eerder. Het duo van het DMT Racing Team haalde het in de sprint voor de klassementsleiders Avancini en Fumic. Ook bij de vrouwen kregen we een sprintfinish te zien met winst voor Favery en Toldi.

De langste rit van de Brasil Ride 2018 bleef spannend tot op de meet. De twee sterkste duo’s van deze Brasil Ride, Avancini/Fumic enerzijds en Becking/Ferreira anderzijds, losten elkaar van geen vin.

Nochtans was de rit slecht begonnen voor Becking en Ferreira nadat de Portugees rond kilometer 60 (van de 140) lek reed. Het duo kon opnieuw vooraan aansluiten en in de bevoorradingszone iets over halfweg (aan kilometer 78) probeerden ze hun tegenstanders te verrassen door niet te stoppen en door te rijden. Geletruidragers Fumic en Avancini kwamen echter terug, waarna beide teams samen naar de finish stoomden.

Becking en Ferreira klopten het leidersduo in de sprint en zetten daarmee hun teller op twee ritzeges in deze Brasil Ride, nadat ze eerder ook de eerste rit in lijn wonnen. “Deze rit bood voor ons de beste kansen om nog tijd goed te maken. We staan nog steeds een minuut achter, maar we hebben ons best gedaan en geprobeerd. We hebben het zelfs ‘smerig’ gespeeld door in de bevoorradingszone aan te vallen. Toen we eerder in de rit lek reden, werd er ook niet op ons gewacht. Dat is koers, we zijn hier niet om vrienden te maken. We zijn hier om te vechten voor de zege,” vertelt Becking aan de aankomst.

“We wilden vandaag vooral Tiago en Hans controleren. Ze hebben alles geprobeerd en ik was verrast dat ze aan kilometer 78 in de bevoorradingszone ten aanval trokken met de hulp van hun ploegmakker José Dias. Een teken dat ze wat wanhopig worden. We konden echter terugkomen. Ons doel is nu om de komende twee dagen het geel te verdedigen,” aldus Avancini.

Met Roel Paulissen (vierde met zijn maatje Hugo Prado Neto) en Joris Massaer (zevende samen met Wolfgang Krenn) eindigden er nog twee Belgen in de top tien. Bram Saeys en Julian Biefang, die aan een mooie Brasil Ride bezig waren, haalden de finish niet.

Ook bij de vrouwen moest een sprint tussen de nummers één en twee van het klassement beslissen over de ritwinst. Viviane Favery en Marcelo Toldi waren aan de meet net iets sneller dan de leidsters Sandra Santanyes en Anna Ramirez, maar deze laatsten blijven wel ruimschoots aan de leiding in het klassement.

De voorlaatste rit is een crosscountry van vier ronden, een rit die bij de heren vooral de geletruidragers en xc-specialisten Avancini en Fumic moet bevallen.

Uitslag rit 4 Brasil Ride 2018: http://www.brasilride.com.br/live

Meer over de Brasil Ride 2018 lees je hier: https://www.vojomag.nl/?s=brasil+ride

Foto’s copyright Fabio Piva, Marcelo Ripl, Wladimir Togumi, Hudson Malta / Brasil Ride

DoorJan Geys