Brasil Ride: sprintzege voor Avancini en Fumic

Sport
23 October 2019 — Jan Geys

Het gaat in de Brasil Ride voorlopig tussen twee teams. Henrique Avancini en Manuel Fumic wonnen er hun tweede rit terwijl Hans Becking en Tiago Ferreira met succes hun leiderstrui verdedigden. Bij de vrouwen kregen we opnieuw een wissel aan de macht.

Door hevige nachtelijke regenval moest het parkoers van de derde rit hier en daar wat aangepast worden. Dit zorgde voor extra kilometers. De rit rond kampplaats Guaratinga was dan ook geen 67 maar wel 75 kilometer lang.

XC-sterren Henrique Avancini en Manuel Fumic sloegen in de laatste kilometers een klein kloofje, maar geletruidragers Tiago Ferreira en Hans Becking wisten het gat alsnog dicht te rijden. In de sprint namen Avancini en Fumic de maat van het leidersduo. Lukas Kaufmann en Konny Looser eindigden als derde op 3’44” van de dagwinnaars.

“Hans en ik hadden ons voorgenomen om Avancini en Fumic vandaag niet aan te vallen, maar enkel te volgen. Van in het begin hielden Avancini en Fumic er een hels tempo op na. We gingen echter nooit in het rood en verloren enkel wat tijd op de tweede singletrack, iets dat me minder goed ligt dan de xc-specialisten. Ik neem nooit risico’s op singletracks omdat ik weet dat ik sterk ben en het gat nadien kan dichten op de beklimmingen. We paniekeerden dan ook niet toen Fumic en Avancini 20 seconden uitliepen”, aldus Ferreira.

Bij de vrouwen was er een tweede ritwinst voor Letícia Cândido en Hercília Najara, nadat ze eerder net zoals Fumic en Avancini ook de openingsrit hadden gewonnen. Viviane Favery en Tânia Clair Pickler werden tweede en nemen de leiderstrui over.

Bart Brentjens boekte dan weer samen met Abraao Azevedo een nieuwe ritzege bij de masters.

Vandaag wacht de renners de koninginnenrit van deze Brasil Ride; goed voor 100 kilometer met daarin drie ontzettend steile beklimmingen.

Uitslag rit 3 Brasil Ride 2019: www.brasilride.com.br/results?prova=brasilride2

Foto’s copyright Fabio Piva, Josue Fernandez / Brasil Ride

Tot slot het filmpje van de dag: