Brentjens Mountainbike Team verwelkomt Martins Blums

Door Jan Geys -

  • Sport

Brentjens Mountainbike Team verwelkomt Martins Blums

Tijdens de afgelopen Costa Blanca Bike Race stelden we ons al de nodige vragen toen we de Let Martins Blums in een truitje van CST-Sandd-American Eagle zagen rondrijden. Vandaag volgde de officiële bevestiging dat Blums, vorig jaar bij de U23 nog eindwinnaar van de wereldbeker crosscountry, de komende jaren onder de hoede van Bart Brentjens zal rijden.

Ook voor Blums zijn de Olympische Spelen van Tokio in 2020 een doel en waar zou hij meer kunnen leren dan in het team van de eerste Olympische kampioen XC uit de geschiedenis.

Bart Brentjens, teammanager bij CST Sandd American Eagle MTB Racing Team: “Martins is een zeer getalenteerd renner. Hij is sterk en ook mentaal staat hij stevig in zijn schoenen. Hij weet perfect wat hij wil bereiken. In het verleden reed hij veel met de BMX en daar plukt hij nu als mountainbiker de vruchten van want de xc-parkoersen worden steeds technischer. Tijdens zijn eerste meeting met het team in de Costa Blanca Bike Race, liet Martins meteen zijn mogelijkheden zien.”

Martins zelf voegt er nog aan toe: “Ik ben blij dat ik deel kan uitmaken van een UCI Elite Team. Ik mocht mee naar de Costa Blanca Bike Race en ik voelde me meteen thuis in het team. Alles is er perfect geregeld en ik moet me geen zorgen maken over het materiaal, want daar houdt de staff zich mee bezig. Daardoor heb ik meer tijd voor mijn trainingen, wat nodig zal zijn nu ik de overstap maak naar de elites, en ik ben er dan ook zeker van dat ik dankzij dit team weer een stapje zal kunnen groeien. Ik wil nog niet te ver in de toekomst kijken, maar een grote droom van me is om als eerste Let te kunnen deelnemen aan het mountainbiken op de Olympische Spelen. Een ander groot doel is de Cape Epic, die toch niet voor niets de Tour de France voor mountainbikers wordt genoemd.”

DoorJan Geys