Brons voor Githa Michiels op EK MTB in Glasgow!

Sport
7 August 2018 — Jan Geys

Githa Michiels heeft België een zevende medaille bezorgd tijdens de Europese kampioenschappen MTB in het Schotse Glasgow. Michiels veroverde na een schitterende inhaalrace het brons en zorgde daarmee voor een primeur in het Belgische mountainbiken. Nooit eerder wist België bij de vrouwen een medaille te winnen tijdens Europese kampioenschappen MTB. Het goud ging naar de Zwitserse Jolanda Neff, het zilver naar de Française Pauline Ferrand-Prévot.

Tegen wereldkampioene Jolanda Neff viel niets in te brengen tijdens deze Europese kampioenschappen. Neff reed als een wervelwind over het Schotse parkoers en won met een ruime voorsprong voor Pauline Ferrand-Prévot. Michiels begon rustiger aan de wedstrijd, maar wist ronde na ronde op te schuiven. Ze ging als derde de laatste ronde in, maar werd nu zelf opgejaagd door de Poolse Maja Wloszczowska.

Michiels hield echter stand en zag haar prachtige wedstrijd bekroond worden met het brons. Anne Tauber reed een tijdje in het spoor van Githa Michiels, maar Tauber viel in de tweede wedstrijdhelft enkele plaatsen terug en eindigde als zesde. Anne Terpstra kwam niet aan de start.

Morgen komen we nog uitgebreid terug op de bronzen medaille van Githa Michiels!

Uitslag Europese kampioenschappen MTB Glasgow 2018 vrouwen:

Download (PDF, 106KB)