Business | Een nieuwe meerderheidsaandeelhouder voor Canyon

Door Jan Geys -

  • Techniek

Business | Een nieuwe meerderheidsaandeelhouder voor Canyon

Canyon kondigde deze week in een persbericht aan dat Groupe Bruxelles Lambert (GBL) meerderheidsaandeelhouder wordt van de direct-to-consumer onderneming, een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van het Duitse merk dat werd opgericht door Roman Arnold.

Het succes van Canyon is gekend, maar de cijfers blijven indrukwekkend: de afgelopen zeven jaar groeide de Duitse onderneming met gemiddeld 25% per jaar terwijl de omzet in het boekjaar 2020 voor het eerst over de 400 miljoen euro steeg. De komst van nieuwe investeerders is dan ook van groot belang voor Canyon dat hoopt verder te groeien en te ontwikkelen.

Het persbericht maakt ook nog melding van de komst van Tony Fadell, de vroegere vice-president van de iPod-divisie bij Apple, als mede-investeerder naast GBL. De oprichter van Canyon, Roman Arnold, behoudt als individueel aandeelhouder 40% van de aandelen. In de toekomst wil Canyon het offensief verderzetten door het hoge niveau van expertise op het gebied van innovatie, technologisch leiderschap en klantenservice te versnellen. Daarnaast zal de focus liggen op toekomstige concepten van duurzame mobiliteit.

Meer info:

canyon.com

gbl.be

DoorJan Geys