Cannondale verwelkomt Maxime Marotte en de zussen Grobert

18 January 2017 — Olivier Béart

Zoals wel vaker het geval is na de Olympische Spelen, zijn er heel wat verschuivingen binnen de XC-teams! Maxime Marotte verlaat BH om met Cannondale een nieuw hoofdstuk te beginnen in zijn sportieve carrière. Hij wordt vergezeld door de zusjes Grobert, die het team vervolledigen, en de blijvers Manuel Fumic en Henrique Avancini. Marco-Aurelio Fontana en Anton Cooper verlaten het team.

maxime-marotte-4Het gerucht circuleerde al een tijdje en Maxime Marotte fluisterde ons toe dat zijn naasten hem de oren van de kop vroegen om zijn nieuwe sponsor te kennen. Vanaf nu hoeft hij zich niet meer te verstoppen en kan hij vrij rondrijden met zijn nieuwe fietsen. De Fransman is de grote aanwinst van het team dat volop aan het herstructureren is. Na een uitstekend seizoen 2016, met meerdere podia en een vierde plaats op de Spelen van Rio, wordt Maxime Marotte het speerpunt van Cannondale bij de heren. Uiteraard zal hij goed ondersteund worden door Manuel Fumic en Henrique Avancini.

Het Cannondale Factory Racing Team zal voor het eerst ook twee dames in de rangen tellen: Helen en Hannah Grobert. Helen, de oudste van de twee zussen, won eerder twee wereldbekerwedstrijden bij de U23 en zal nu volop meestrijden voor de eerste plaats bij de elites. In 2015 werd ze nog Duits kampioene. Haar jongere zus, Hannah, gaat aan de slag bij de U23.

maxime-marotte-2Het programma van dit nieuwe team staat in het teken van volgend doel: de Olympische Spelen van 2020 in Tokio.


Manuel Fumic en Henrique Avancini mikken ook op de eindstand van de Cape Epic, een wedstrijd die over enkele weken van binnenuit zal beleefd worden door Vojo. De renners zullen logischerwijze hun wedstrijden afhaspelen aan het stuur van de Scalpel Si-full suspension en de F-Si-hardtail.

maxime-marotte-6Er wordt bij Cannondale ook een bladzijde omgeslagen, want het team laat de charismatische Italiaan Marco Aurelio Fontana vertrekken (hij wordt ploegmaat van Stéphane Tempier bij Bianchi). Ook Anton Cooper verlaat het team.

Herlees hier de presentatie van de nieuwe Cannondale Scalpel: www.vojomag.nl/nieuwe-cannondale-scalpel-geslepen-facelift