Canyon breidt elektrisch gamma uit met de Grand Canyon:ON

Techniek
13 February 2020 — Jan Geys

Twee jaar nadat Canyon voor het eerst zijn intrede deed op de e-mountainbikemarkt, breiden de Duitsers hun geëlektrificeerde gamma verder uit. Niet met een full suspension dit keer, maar wel met een hardtail: de Canyon Grand Canyon:ON.

In 2018 betekende de lancering van de Spectral:ON een nieuwe mijlpaal bij Canyon. Wat later volgde de Neuron:ON, net zoals de Spectral:ON een full suspension. Nu zet Canyon de volgende stap en steekt het merk zijn bestverkopende hardtail in een elektrisch jasje: de Canyon Grand Canyon:ON.

Het gamma van de Grand Canyon:ON bestaat uit drie modellen. Allen zijn ze uitgerust met een aluminium frame dat verder is opgebouwd met de Shimano Steps E8000-motor. Net zoals bij het merendeel van de concurrentie, wordt voortaan ook bij Canyon de batterij strak geïntegreerd in het frame. Alle modellen zijn uitgerust met een batterij met een capaciteit van 504Wh. Om op te laden kan de batterij met een sleutel verwijderd worden, maar dit kan ook eenvoudigweg via de in de zitbuis ingebouwde laadpoort.

De aan/uit-knop bevindt zich binnen handbereik op de bovenbuis, net zoals een USB-poort om onderweg smartphone of gps op te laden. Op de cleane cockpit valt op dat de kabels van de display intern lopen.

5 maten staan er op het programma van de nieuwe Grand Canyon:ON, gaande van XS tot XL. De twee kleinste maten (XS en S) worden uitgerust met 27,5″-wielen, de drie grootste maten (M, L en XL) met 29″.

Achteraan zien we ook de mogelijkheid om een fietsstandaard te bevestigen. Verkies je liever geen standaard, dan levert Canyon een gepaste cover mee om op de mount te monteren.

Versies en prijzen

De Canyon Grand Canyon:ON AL 9.0 is het duurste model uit het gamma. De Shimano 12-speed aandrijving wordt – naast de motor en batterij – aangevuld met een mix van SLX- en XT-onderdelen. Een Fox Rythm met een veerweg van 120 millimeter (100 millimeter op de XS), RaceFace-wielen, Shimano-remmen, een Iridium dropper post en brede banden van Schwalbe maken het onderdelenlijstje af. De 9.0 is net zoals de rest van het gamma in twee kleuren verkrijgbaar en gaat voor 3299 € over de virtuele toonbank.

De Canyon Grand Canyon:ON AL 8.0 is met een prijskaartje van 2799 euro het instapmodel. Voor die som heb je recht op een 10-speed aandrijving met een Shimano Deore-achterderailleur en een RockShox Judy-vork.

Van deze laatste is er tevens een specifiek WMN-model verkrijgbaar, de Grand Canyon:ON WMN AL 8.0. Onderdelen en prijskaartje zijn identiek aan de ‘mannelijke’ versie.

Onze test van de Spectral:ON: www.vojomag.nl/test-canyon-spectralon-8-0-adrenalineboost-verzekerd

Onze test van de Neuron:ON: www.vojomag.nl/eerste-test-canyon-neuronon-7-0-heeft-alles-om-te-bekoren

Meer info via www.canyon.com/nl-be/e-bikes/e-mountain-bikes/grandcanyon-on