Canyon: een nieuwe Torque:ON en een update voor de Grand Canyon:ON

Door Jan Geys -

  • Techniek

Canyon: een nieuwe Torque:ON en een update voor de Grand Canyon:ON

Het Duitse Canyon blijft uitpakken met elektrische varianten van zijn modellen zonder trapondersteuning. Na de Grand Canyon:ON, de Neuron:ON en de Spectral:ON is er nu ook een gloednieuwe Torque:ON. De drie eerstgenoemde modellen ondergaan dan weer een update voor het nieuwe modeljaar.

Net zoals op de andere e-bikes van Canyon wordt de ondersteuning verzorgd door Shimano. Het is maar wat logisch dat de keuze viel op de laatste nieuwe telg van Shimano, de EP8. Deze motor wordt gekoppeld aan een batterij van 504 Wh. Die capaciteit kan weinig lijken – vooral ook omdat Shimano over batterijen van 630 Wh beschikt – maar met deze fiets is het dus niet de bedoeling om records te breken en zoveel mogelijk kilometers te malen met één laadbeurt. Bijkomend voordeel is dat een kleine batterij lichter is dan een grote. Wanneer voor jou de autonomie toch een topprioriteit is, weet dan dat er optioneel ook een Extra Battery pack bestaat. Daarmee verhoog je met een extra externe batterij de capaciteit met 504 Wh.

De geometrie is opgebouwd rond een vlakke balhoofdhoek van 63,5 graden, een lange reach van 460 millimeter (op de medium) en een korte – toch voor een e-bike – liggende achtervork van 430 millimeter. De zitbuishoek bedraagt 74 graden.

Er staan 2 versies van de Torque:ON op het programma: de 8.0 (4499 euro) en de 9.0 (5799 euro). Voor de optie “Extra Battery” tel je 500 euro extra neer.

De rest van het :ON-gamma

Canyon heeft van de gelegenheid gebruikgemaakt om ook zijn andere :ON-modellen een update te geven. Zo stappen alle modellen over op de Shimano EP8-motor en een batterij van 630 Wh (vanaf de medium op de Grand Canyon:ON en Neuron:ON); tot op vandaag bedroeg de capaciteit slechts 504 Wh.

De Spectral:ON-familie wordt met de CF 6 een model rijker. Van dat model is ook een specifieke WMN-versie verkrijgbaar. Met zijn prijskaartje van 4599 euro is dit het nieuwe instapmodel binnen de Spectral:ON-familie. De onderdelen bestaan uit een RockShox Yari-vork, een Shimano Deore 12-speed en 4-zuigerremmen uit dezelfde familie.

Hetzelfde verhaal bij de Grand Canyon:ON waar met de ‘7’ een nieuw instapmodel zijn opwachting maakt. Met een prijskaartje van 2899 euro situeert deze zich netjes onder de Grand Canyon:ON 8. Qua onderdelen doet de ‘7’ het met een Shimano Deore 11-speed en een SR Suntour XCM 34-vork.

Meer info via canyon.com

Foto’s copyright Canyon

DoorJan Geys