Canyon Factory DH: Brosnan, Cunningham en Wallace

19 January 2017 — Paul Humbert

Na een jaar vol geruchten ziet het Canyon Downhill Team eindelijk het daglicht. We herinneren ons nog de vele voorspellingen dat het merk in de internationale competitie zou opduiken, maar 2016 werd ‘slechts’ het jaar waarin de nieuwe DH-fiets werd voorgesteld, de Sender. In 2017 gaat het Canyon Factory Downhill Team van start met Troy Brosnan als uithangbord. Hij wordt vergezeld door Ruaridh Cunningham en Mark Wallace.

publicpreviewVorig jaar rond deze periode, zat iedereen te wachten op het moment dat Canyon met veel bombarie zou aankondigen dat ze met een downhillteam op de proppen zouden komen. Er circuleerden toen geruchten dat Loïc Bruni en Loris Vergier in de kleuren van het Duitse merk zouden rijden, maar dit bleek allemaal niet te kloppen. Het vergt nu eenmaal wat tijd om een team op te richten dat kan meedraaien in het wereldbekercircuitn, met de ondersteuning van Canyon en de hulp van Fabien Barel.

publicpreview (3)Het uiteindelijke effectief van het team mag er echter wezen, want met Troy Brosnan wordt één van de meest veelbelovende, talentvolle en rendabelste renners het uithangbord van het team. Brosnan werd eerder wereldkampioen bij de junioren en won drie jaar geleden zijn eerste wereldbeker in Fort William. Sindsdien rijgt hij de podia en de uitstekende prestaties aan elkaar. En hij is nog steeds maar 23 en heeft nog een grote progressiemarge.

publicpreviewNaast hem vinden we een in onze contreien misschien iets minder gekende renner, maar wel één die bulkt van het talent: Ruaridh Cunningham. De Schot (ook hij een ex-wereldkampioen bij de junioren) zal dit jaar ongetwijfeld een vaste klant zijn in de top 20, of wie weet zelfs van de top 10 in de wereldbekers.

publicpreview (1)De derde renner van het team is iets jonger, maar ook hij beschikt over een flinke dosis talent: Mark Wallace. Nadat de structuur van Devinci ‘on hold’ werd gezet, vervoegt de Canadees als derde renner het Canyon Factory Downhill Team voor het seizoen 2017. Onnodig te zeggen dat de kans groot is dat we het komende seizoen de naam Canyon veel zullen zien opduiken in de bovenste rangen van de uitslagen.

De renners zullen goed omringd worden. Zo is Fabien Barel nooit ver weg en mag Mathieu Gallean de titel van teammanager dragen. De Fransman maakte tot op heden deel uit van het Lapierre Gravity Team, wat dan weer vragen doet oprijzen over de toekomst van dit team.

canyon-sender-2016-vojo-paul-humbert-23De renners zullen op de in 2016 uitgebrachte Sender CF rijden.

De website van het team:  www.canyon.com/factoryracing