Canyon Factory Enduro: Franse aanwinsten zorgen voor extra vuurkracht

Sport
19 February 2018 — Jan Geys

Over enkele weken gaat de Enduro World Series weer van start en de meeste teamplaatsen zijn dan ook al bezet. Bij het Canyon Factory Enduro Team waren er echter twee fietsen nog niet ingenomen, naast die van de blijvers Ines Thoma en Joe Barnes. Die twee vrije plaatsen gaan finaal naar twee Fransen: Dimitri Tordo en Florian Nicolaï. 

Het is geen al te grote verrassing om beiden in hetzelfde team terug te vinden. Beide Fransen zijn goed met elkaar bevriend en ze wonen ook in dezelfde regio, op slechts enkele kilometers van Fabien Barel, de teammanager.

Florian Nicolaï had al eerder aangekondigd dat hij het Urge Rocky Mountain team zou verlaten en Dimitri Tordo komt over van BH. Florian Nicolaï eindigde vorig seizoen als zevende in de EWS en Dimitri Tordo, die niet aan alle wedstrijden deelnam, als 34ste.

Florian Nicolaï, Ines Thoma, Dimitri Tordo en Joe Barnes vatten het seizoen aan op een Canyon Strive. Daarnaast kunnen ze ook rekenen op de steun van SRAM, RockShox, Mavic, Maxxis, Ergon, Dainese, Troy Lee Designs, Crankbrothers, E-13, Acros, Mucoff, Go-Pro en Dynaplug.

Foto’s copyright Canyon Enduro Racing Team