Canyon lanceert de Grail:ON e-gravelbike

Door Jan Geys -

  • Techniek

Canyon lanceert de Grail:ON e-gravelbike

Het Duitse Canyon zet gestaag zijn weg verder om de e-bike markt te veroveren. Het volgende model in de lijn is de reeds iconische Canyon Grail die in no-time de gravelwereld op zijn kop wist te zetten. Met de Grail:ON is er nu ook een elektrisch ondersteund broertje van deze baanbrekende fiets verkrijgbaar.

Verschillende eigenschappen waaraan de Grail zijn populariteit te danken heeft, vinden we ook terug op de Grail:ON. Uiteraard bleef de innovatieve cockpit, beter gekend als het dubbeldekstuur, aan boord. Dat geldt ook voor de flexibele VCLS 2.0-zadelpen.

Toch is de nieuwe Grail:ON zoveel meer dan simpelweg een Grail met een motor. Het design van deze nieuwe bike kreeg een herziene geometrie. In vergelijking met de niet-gemotoriseerde Grail werd de wielbasis ongeveer 20 millimeter langer; 15 millimeter daarvan kan al op rekening geschreven worden van de langere liggende achtervork (medium).

Hierdoor kon Canyon meer ruimte creëren in het frame zodat er brede banden tot 50 millimeter (Schwalbe G-One Bite) gemonteerd kunnen worden die voor extra stabiliteit moeten zorgen. Aan de andere kant vinden we een breder stuur (440 millimeter) en een korte stuurpen (75 millimeter), wat een kortere reach van 449 millimeter oplevert. Verder zit je iets meer rechtop op de Grail:ON wat voor een relaxte zitpositie moet zorgen.

De Bosch Performance Line CX Gen4 neemt de motorische ondersteuning van de Grail:ON voor zijn rekening (in combinatie met een batterij van 500 Wh). Deze krachtige motor is met zijn hoge koppel en vinnige acceleraties in de eerste plaats ontwikkeld voor e-mountainbiken, maar heeft ook zijn plaats op een e-gravelbike. Met 4 ondersteuningsstanden – Eco, Tour, Sport en Turbo – vind je zeker de ondersteuning die bij je past.

Tot slot zijn alle Grail:ON modellen uitgerust met één kettingblad en DT Swiss HG-wielen die specifiek zijn gemaakt voor e-gravel.

De Grail:ON is verkrijgbaar vanaf 22 juli 2020 en het aanbod bestaat uit 4 modellen in 7 maten, gaande van 2XS tot 2XL en alles daar tussenin.

  • Grail:ON CF7 & Grail:ON CF7 WMN: 4999 euro.
  • Grail:0N CF8: 5299 euro
  • Grail:0N CF8eTap: 5999 euro

Meer info via www.canyon.com

Foto’s copyright Canyon Bikes

DoorJan Geys