Canyon Neuron:ON 2019: een klein broertje voor de Spectral:ON

Techniek
30 November 2018 — Jan Geys

Naast de nieuwe Neuron CF onthulde Canyon ook nog de Neuron:ON, de tweede e-mtb in het gamma van het merk uit Koblenz. Canyon opteerde op de nieuwe Neuron:ON voor 29″-wielen (behalve op de XS en S), een veerweg van 130 millimeter en banden met een breedte van 2.6″.

Canyon doet ook voor zijn tweede e-mtb een beroep op Shimano en diens E8000-motor. De batterij kreeg een plaats op de onderbuis van de Neuron:ON.

De rest van de fiets gelijkt sterk op de nieuwe Neuron CF (meer daarover in dit artikel: https://www.vojomag.nl/eerste-test-canyon-neuron-cf-2019-de-ultieme-allrounder/) en de Spectral:ON die de weg opende voor deze Neuron:ON. Het verschil met de Spectral:ON zit hem in de harmonisatie van de wielmaten (enkel 29″ op de Neuron:ON tegenover 29″ vooraan en 27,5+ achteraan op de Spectral:ON) en de kleinere veerweg.

De Neuron:ON en Spectral:ON hebben heel wat gemeenschappelijke technische eigenschappen en onderdelen. Het zadel is specifiek ontworpen voor e-bikes en heeft een bredere achterkant. Op de bovenbuis zien we ook een USB-poort om een GPS of telefoon op te laden.

Een medium heeft een reach van 435 millimeter, een balhoofdhoek van 67,5 graden en een liggende achtervork van 440 millimeter. Waarden die zeer nauw aanleunen bij die van de Canyon Neuron CF zonder assistentie.

Het gamma bestaat uit vijf modellen. Het instapmodel gaat voor 3299 euro over de virtuele toonbank en er zijn daarnaast ook nog twee damesmodellen (met specifieke contactpunten, denk aan het stuur en zadel).

In tegenstelling tot met de Neuron CF, hebben we nog geen testrit kunnen maken met de Neuron:ON. Maar kortelings mogen we er eentje gaan afhalen en we komen later dan ook nog uitgebreid op hem terug.

In afwachting daarvan kan je hier nog het testverslag van de Spectral:ON nalezen: https://www.vojomag.nl/test-canyon-spectralon-8-0-adrenalineboost-verzekerd/

En hier vind je de presentatie en eerste test van de nieuwe Canyon Neuron CF: https://www.vojomag.nl/eerste-test-canyon-neuron-cf-2019-de-ultieme-allrounder/

Meer info op www.canyon.com