Canyon opent zijn eerste Factory Service concept in België!

Techniek
15 September 2022 — Jeffry Goethals

Op zaterdag 10 september opende Canyon hun nieuwste klantgerichte werkplaats in Rotselaar nabij Leuven, als aanvulling op het hoofdkantoor in Koblenz in Duitsland en de technische service centra in 15 landen wereldwijd. Het is een nieuwe manier voor klanten in België om met de fietsenfabrikant, die zijn producten enkel online verkoopt, in contact te komen.

Afgelopen zaterdag werd het Canyon Factory Service Concept plechtig geopend. Onder deze naam kunnen klanten hun fietsen, op afspraak, voor reparatie of onderhoud afgeven. Wij kregen in de voormiddag alvast een rondleiding. In de namiddag waren consumenten voor het eerst welkom om een kijkje te komen nemen en er was ook, speciaal voor deze gelegenheid, de mogelijkheid om test te rijden.

Canyon Belgium Manager Anthony De Groeve: “Wij geloven erin het meest innovatieve en inspirerende fietsmerk ter wereld te zijn, de beste fietsen te bouwen en onvergetelijke fietservaringen mogelijk te maken. De beste manier waarop we dat kunnen bereiken is door een directe band met onze klanten te hebben en hen in onze wereld te verwelkomen. Dat is de reden waarom we ons Factory Service Concept uitrollen.”

Het Factory Service Concept staat naast Canyon’s Experience Partners, zoals Bikefitting Campe in Maldegem (België), die testritten op Canyon fietsen aanbieden, en Canyon’s Affiliate Service Partners, die opgeleid zijn voor onderhoud en reparatie aan Canyon’s brede assortiment racefietsen, mountainbikes, gravelbikes en stadsfietsen. Het is de bedoeling om de locatie in Rotselaar op te starten, vlot te doen draaien en eenmaal de vraag groter wordt dan het aanbod zal er worden gekeken naar andere locaties.

Klanten hebben bovendien op deze locatie ook de mogelijkheid om gebruik te maken van Canyons New Bike Day experience, waarbij ze één op één met een specialist alle eigenschappen van hun nieuwe fiets kunnen bespreken, inclusief een basis bike fitting. We komen hier later dit jaar in detail op terug!

In het Belgische Canyon kantoor werken 17 mensen in technische en service functies. Het kantoor is te vinden op: Wingepark 16, 3110 Rotselaar en is geopend tussen 9:00-12:00 & 13:00-17:00 van maandag tot en met zaterdag.  Bezoekers zijn welkom op afspraak of ze kunnen binnenlopen voor kleinere herstellingen.

Meer informatie: www.canyon.com

Foto’s: © Mats Palinckx