Cape Epic 2019: lastminute teamwijziging bij Scott-Sram

Sport
14 March 2019 — Jan Geys

Het Scott-Sram Team heeft in laatste instantie beslist een wijziging door te brengen in zijn teamopstelling voor de Absa Cape Epic die zondag van start gaat. Wereldkampioen Nino Schurter zal er geen team vormen met Andri Frischknecht, maar wel met Europees kampioen Lars Forster.

Het nieuws werd vandaag tijdens de persconferentie met alle toprenners bekendgemaakt. Andri Frischknecht voelde tijdens de voorbije stages met het team al dat de conditie niet de richting uitging die hij zou willen en hij liet verstaan dat wanneer je als kopman deelneemt aan de Cape Epic, je in staat moet zijn om op het scherp van de snee te rijden. Zeker wanneer je een duo vormt met Nino Schurter himself.

De jonge Zwitser zet dan ook een stap opzij en vormt nu samen met Gert Heyns het backup team bij Scott-Sram. Zijn plaats naast Nino Schurter wordt ingenomen door Europees kampioen Lars Forster, op wiens schouders nu dus de zware taak rust om samen met Nino Schurter op zoek te gaan naar diens tweede eindzege in de Absa Cape Epic.

Foto’s copyright Scott-Sram