Cape Epic: proloogwinst voor Fumic-Avancini

Door Jan Geys -

Cape Epic: proloogwinst voor Fumic-Avancini

De veertiende editie van de Cape Epic werd vandaag op gang geschoten met een proloog van 26 kilometer op en rond het Meerendaal Wine Estate. En de zege in die proloog ging naar het Duits-Braziliaanse Cannondale-duo Manuel Fumic en Henrique Avancini. Ook een Duitse zege bij de dames, waar de ondertussen 45-jarige Sabine Spitz en de Zuid-Afrikaanse marathonkampioene Robyn De Groot de snelste benen hadden.

Fumic en Avancini gingen op de stoffige omloop tussen de immense wijnvelden van Meerendaal, op een boogscheut van Kaapstad, de Zwitsers Nino Schurter en Matthias Stirnemann (Scott-Sram) en het Russisch-Italiaanse duo Medvedev-Porro (Trek-Selle San Marco) vooraf.

Nino Schurter verklaarde na afloop van zijn eerste wedstrijd van het jaar dat hij de intensiteit nog niet gewoon was en dat zijn jonge ploegmaat Matthias Stirnemann het heel goed gedaan had. Stirnemann verklaarde dan weer dat hij had afgezien in de hitte en dat Nino het tempo hoog legde.

Knap resultaat ook voor het Belgische duo Frans Claes en Sébastien Carabin, zij eindigden als tiende in de proloog.

Sabine Spitz en Robyn De Groot (Ascendis Health) begonnen perfect aan de Absa Cape Epic 2017. Ze legden de proloog af in 1:15:26 en haalden het met 39 seconden voorsprong op Esther Süss en Jennie Stenerhag (Meerendal CBC). Annie Last en Mariske Strauss (OMX Pro Team) eindigden als derde. Robyn De Groot was trouwens ook in 2016 al de beste in de proloog van de Cape Epic.

“Sabine startte heel sterk en ik moest diep gaan om haar te volgen”, aldus De Groot, maar Spitz kaatste de bal terug en voegt toe dat “Robyn heel sterk eindigde”.

Meer over de Cape Epic volgt vanavond met een uitgebreid verslag en de mooiste beelden van de dag.

Update: hier vind je de volledige uitslag van de proloog.

Foto copyright Cape Epic

DoorJan Geys