Catalunya Bike Race: drie dagen intens mountainbiken!

Door Jan Geys -

  • Sport

Catalunya Bike Race: drie dagen intens mountainbiken!

De liefhebbers van stage races mogen een nieuwe niet te missen afspraak noteren in hun agenda, want eind september vindt in en rond het Spaanse Bellver de Cerdanya namelijk voor het eerst de Catalunya Bike Race plaats. Deze driedaagse kondigt zich met een afwisselende route aan als de perfecte seizoensafsluiter.

Het plaatsje Bellver de Cerdanya, dat ingenesteld ligt tussen de Pyreneeën en de Serra del Cadí, op twee en een half uur rijden van de zeer toeristische Costa Brava, zal van 29 september tot en met 1 oktober het zenuwcentrum vormen van deze nieuwe mtb stage race, een stage race die georganiseerd wordt door hetzelfde evenementenbureau dat onder meer ook achter de Andalucia Bike Race en de Rioja Bike Race zit.

De totale afstand mag met 150 kilometer verdeeld over drie dagen dan niet veel lijken, maar voor de organisatie was het een bewuste keuze om de afstand van de etappes aan te passen aan de omgeving en het feit dat start- en finishplaats Bellver de Cerdanya zich al op een hoogte van meer dan 1000 meter boven het zeeniveau bevindt.

Ook de hoogtemeters lijken op het eerste zicht nog mee te vallen, iets wat de verschillende profielen van de etappes duidelijk tonen. Het zwaartepunt van de wedstrijd ligt duidelijk op de slotdag, maar onderschat toch de andere dagen niet want voor die ritten belooft de organisatie het nodige singletrackplezier.

Die singletracks voeren vooral door de Serra del Cadí, een bergketen in de Prepyreneeën waarvan de hoogste top boven de 2600 meter uitsteekt.

De Catalunya Bike Race ziet er op papier alleszins al veelbelovend uit en kondigt zich dan ook aan als de perfecte seizoensafsluiter, en waarom zou je deze wedstrijd na afloop niet combineren met nog enkele verdiende rustdagen onder de Spaanse zon. Vojo zal in ieder geval van de partij zijn in september.

Ook zin gekregen om deel te nemen aan de eerste editie van de GAES Catalunya Bike Race presented by Shimano? Dan kan je op deze website meer info vinden: www.catalunyabikerace.com

Foto’s copyright Catalunya Bike Race / Sportograf 

DoorJan Geys