Cattaneo/Meija en Van der Breggen/Langvad zegevieren in voorlaatste rit Absa Cape Epic

Door Jan Geys -

  • Sport

Illustratieve afbeelding van het artikel: "Cattaneo/Meija en Van der Breggen/Langvad zegevieren in voorlaatste rit Absa Cape Epic"

Johnny Cattaneo en Louis Meija hebben zichzelf en 7C-CBZ-Wilier een prachtige ritzege cadeau gedaan in de Absa Cape Epic 2019. De Italiaan en Colombiaan waren het sterkst in de voorlaatste rit. Bij de vrouwen knoopten Anna van der Breggen en Annika Langvad opnieuw aan met de ritzege, nadat ze gisteren tevreden moesten zijn met plaats twee.

Copyright Dwayne Senior/Cape Epic
Copyright Dwayne Senior/Cape Epic

Porro gaat onderuit in een bocht, springt snel terug recht, maar moet wat verderop opnieuw van de fiets met een lekke achterband. Johnny Cattaneo en Louis Meija krijgen vleugels wanneer ze Samuele Porro en Damiano Ferraro in de kant zien staan en lanceren meteen een aanval. Nino Schurter en Lars Forster laten begaan.

Meija en Cattaneo maken geen fouten meer en winnen uiteindelijk met 2’19” op Schurter en Forster. De ongelukkigen Damiano Ferraro en Samuele Porro worden op 4’33” derde, voor Avancini en Fumic. De Zuid-Afrikanen Alan Hatherly en Matthew Beers maken de top vijf compleet.

Erwin Bakker en David Nordemann eindigen nog net in de top twintig. Voor Frans Claes en Hendrik Kruger zit de lijdensweg er nog niet op, zij finishen als 29ste.

Copyright Greg Beadle/Cape Epic
Copyright Greg Beadle/Cape Epic

Nino Schurter en Lars Forster gaan met een voorsprong van 8 minuten op Avancini en Fumic de slotdag van de Absa Cape Epic 2019 in. Ferraro en Porro staan derde op meer dan 17 minuten. Claes/Kruger en Nordemann/Bakker gaan respectievelijk als 16de en 20ste team de slotdag in.

Copyright Shaun Roy/Cape Epic
Copyright Shaun Roy/Cape Epic

Gisteren moesten Anna van der Breggen en Annika Lagvad de ritzege nog aan Candice Lill en Adelheid Morath laten, maar vandaag viel er niets tegen het leidersduo in te brengen. Van der Breggen en Langvad wonnen met een voorsprong van bijna 9 minuten op Lill en Morath. Ariane Lüthi en Maja Wloszczowska werden derde.

In de tussenstand tellen Van der Breggen en Langvad nu een half uur voorsprong op Lill en Morath; Wloszczowska en Lüthi volgen op een dik uur.

Bart Brentjens en Abraao Azevedo wonnen net zoals de voorbije zes dagen ook vandaag weer de rit bij de grand masters. Zij gaan met een ruime voorsprong van meer dan anderhalf uur als leiders de slotdag in. Geen nieuwe ritzege echter voor José-Antonio Hermida en Joaquim Rodriguez bij de masters. Daar waren de Tsjech Ondrej Fojtik en de Portugees Jorge Silva 55 seconden sneller. De blauwe leiderstruien blijven wel bij Hermida en Rodriguez.

In de mixed-categorie was het Duitse koppel Sebastian en Laura Stark ook vandaag weer een maatje te sterk voor de rest. Het Spaanse duo Oscar Freire en Natalia Fischer werd twee en het Belgische koppel Katja Cauwenbergh en Ken Van Den Bulke knap derde.

Vanavond zijn we er opnieuw met meer nieuws over de Absa Cape Epic en onze traditionele fotospecial.

De volledige uitslag vind je hier: www.cape-epic.com/fans/hall-of-fame/results

Meer over de Cape Epic lees je hier: www.vojomag.nl/?s=cape+epic

Door Jan Geys