Christoph Sauser keert (nog maar eens) terug naar Cape Epic

Door Jan Geys -

  • Sport

Christoph Sauser keert (nog maar eens) terug naar Cape Epic

Na een zoveelste afscheid van de wedstrijdsport keert Christoph Sauser nog maar eens terug naar de Cape Epic. Niet meteen met als doel om een zesde eindzege na te jagen, wel ter ondersteuning van kopmannen Jaroslav Kulhavy en Howard Grotts, de eindwinnaars van 2018.

Jaroslav Kulhavy & Christoph Sauser – Photo by Ewald Sadie/Cape Epic/SPORTZPICS

Volk genoeg dus om enkele sterke teams af te vaardigen naar de Absa Cape Epic en om dat alles in goede banen te leiden kan men de ervaring van de Zwitser Christoph Sauser goed gebruiken. Het is trouwens niet onder de vlag van Specialized, maar wel onder die van Investec-Songo dat Sauser zal deelnemen aan de Cape Epic.

Sauser, een ex-wereldkampioen XC en XCM, wordt gekoppeld aan Simon Andreassen. De Deense ex-wereldkampioen bij de junioren is nog maar 21 en begint over enkele maanden aan zijn eerste Cape Epic. Een zesde eindzege wordt dus hoogst onwaarschijnlijk voor de Zwitser. Hun taak zal er vooral uit bestaan om kopmannen Jaroslav Kulhavy en Howard Grotts zo lang mogelijk bij te staan.

Op hun beurt kunnen Sauser en Andreassen dan weer rekenen op de steun van het derde ‘Specialized’-team, dat gevormd wordt door de Zuid-Afrikaan Alan Hatherly, de regerende wereldkampioen XC bij de beloften, en Sam Gaze, nog een ex-wereldkampioen XC bij de beloften. Hatherly en Gaze zullen op het moment van de Cape Epic beiden 23 zijn en ook voor hun is het de eerste deelname aan de grootste MTB-meerdaagse van deze planeet. Tijdens de wedstrijd zullen zij de kleuren van Specialized Foundation-Spur Schools League verdedigen.

De Absa Cape Epic vindt plaats van 17 tot 24 maart 2019.

DoorJan Geys