Commencal Meta Power: nu ook als fully!

14 April 2017 — Jan Geys

De Meta Power HT zagen we eerder al bij meerdere gelegenheden en nu onthult Commencal ook de eerste officiële foto’s van de full suspension-versie van de Meta Power! De fiets is onder meer uitgerust met een Shimano-motor en een springveerdemper die veel zegt over de ambities van de fiets …

De Commencal Meta Power HT (de hardtail dus) zagen we eerder al op de stand van Commencal tijdens de Roc d’Azur en is dus geen echte verrassing meer. Maar vandaag kennen we meer details over de afmontage en de prijzen van de fiets in de online winkel van het merk.

Zo kost de Commencal Meta Power HT Essential 3499 euro. De Essential is uitgerust met een Shimano Steps E-8000-motor (net zoals de rest van het Meta Power-gamma), 650b+-wielen met Maxxis Rekon-banden, een Yari-vork en Shimano Deore-aandrijving. De Meta Power HT Race kost 3999 euro en in dat geval krijg je een RockShox Lyric-vork en een Shimano XT-aandrijving.

De persmededeling bevat ook nog andere interessante foto’s. Het zijn namelijk de eerste foto’s van dat andere familielid van de Commencal Meta Power-familie: de full suspension-versie! Er werd nog geen informatie rond verspreid, maar we merken wel op dat hij sterk lijkt op de Meta V4.2 endurofiets.

Dit is duidelijk geen fiets om even mee naar de bakker te rijden, getuige de aanwezigheid van een RockShox Super Deluxe Coil (met springveer dus). Verder merken we op dat deze full suspension van de Commencal Meta Power niet is uitgerust met Plus-banden, maar wel met zeer brede Maxxis Minion DHF-banden, vermoedelijk van 2.6″. Aangezien Commencal deze eerste foto’s verspreid, mogen we ons binnenkort ongetwijfeld aan een complete presentatie verwachten! We houden jullie op de hoogte …

Meer informatie over het Commencal Meta Power-gamma vind je op www.commencal-store.com