Costa Blanca Bike Race: spannende strijd Van Doorn en Pirard om plek drie

Door Juul van Loon -

  • Sport

Costa Blanca Bike Race: spannende strijd Van Doorn en Pirard om plek drie

Het stikt in de omgeving van Calpe van Nederlandse en Belgische overwinteraars en maar weinigen zullen zich er realiseren dat er dezer dagen in de heuvels achter het Spaanse kustdorp hevig gestreden wordt op intense mountainbikepaden. Ook tijdens de derde dag van de Costa Blanca Bike Race, de koninginnenrit over 60 kilometer en 1800 hoogtemeters, was het weer raak.

Foto copyright Formiga Creativa

De derde etappe kenmerkte zich opnieuw door een hoog gehalte aan lastige trails. “Ik vond het erg vet,” sprak Van Doorn, die negen minuten toegaf op winnares Janika Loiv (3u20), “maar ook moeilijk om de concentratie er bergop en bergaf bij te houden. Het was echt pittig.”

Foto copyright Formiga Creativa

Bij de mannen stevent de Noor Eid Emil Hasund met een nieuwe etappezege (2u38) af op de eindzege. Zaterdag was voor het eerst Wim de Bruin (vijftiende) de beste Laaglander. Hij kwam samen met zijn zuiderbuur Jarne Vandersteen ruim tien minuten na de winnaar binnen.

De Costa Blanca Bike Race eindigt zondag met een rit van 36 kilometer. Alle uitslagen van de Spaanse vierdaagse zijn hier te bekijken.

DoorJuul van Loon