Covid-19: geen LCMT in 2020! Alpentour Trophy op latere datum?

Sport
7 April 2020 — Jan Geys

Voorlopig lijkt er nog geen eind te komen aan de versoepelingen van de maatregelen om het coronavirus te bestrijden en dus blijft het lijstje annuleringen maar aandikken. In de Belgische Ardennen sneuvelt de LCMT en in Oostenrijk gaat de Alpentour Trophy op zoek naar een andere datum.

Copyright : CDC

Er werd door de organisatie van de LCMT lang vastgeklampt aan de laatste strohalm dat er half mei een versoepeling zou komen van de maatregelen, maar na een laatste overleg met de betrokken instanties is dan toch het (onvermijdelijke) verdict gevallen. De Belgische wielerfederatie volgt de richtlijnen van de UCI en dat houdt in dat alle wedstrijden en toertochten tot 1 juni 2020 geannuleerd worden, dus ook de LCMT.

Door die beslissing neemt de LCMT vervroegd afscheid van Houffalize waar het evenement al heel wat jaren trouw te gast was. Vanaf 2021 verhuist de LCMT immers naar thermenstad Spa. Noteer alvast 14 tot 16 mei 2021 in jullie agenda.

Meer info via www.lcmt.be

Alpentour Trophy

Ook de Alpentour Trophy, waar jaarlijks heel wat Belgische en Nederlandse renners naar afzakken, ontsnapt niet aan de gevolgen van het coronavirus. De vierdaagse zou normaal doorgaan tussen 11 en 14 juni 2020, maar in Oostenrijk besliste de regering om alle evenementen tot 30 juni te annuleren.

Samen met gastoord Schladming, de Oostenrijkse wielerbond en de UCI gaat de organisatie alle opties bekijken of er later dit jaar alsnog een Alpentour Trophy kan gereden worden. Die beslissing wordt kortelings verwacht.

Meer info via alpen-tour.at