Crocodile Trophy 2019: een stand van zaken na zes ritten

Door Jan Geys -

  • Sport

Crocodile Trophy 2019: een stand van zaken na zes ritten

De jubileumeditie van de Crocodile Trophy heeft een minder gestoffeerd deelnemersveld op de been gebracht dan andere jaren. De aanwezige Belgen en Nederlanders laten zich Down Under wel opmerken en staken tot hiertoe al vier van de zes ritzeges op zak. Een update.

En ze zijn daar bijzonder succesvol. Dat is in de eerste plaats te danken aan de Nederlander Bart Classens die tot hiertoe de helft van de gereden ritten op zijn naam heeft geschreven, drie stuks dus! Classens was de beste in de tweede, derde en zesde rit en eindigde tussenin ook nog een keertje als tweede en als derde.

Toch staat hij in het algemene klassement nog op ruime afstand van de Zuid-Afrikaanse leider Alan Gordon. Die Alan Gordon zette in de vierde rit iedereen op ruime afstand en nam in het klassement de macht over van de Australiër Michael England, de winnaar van de openingsrit. Wil Classens nog een gooi doen naar de eindzege, dan moet hij in de resterende ritten 11’28” goedmaken.

Daarmee komen we nog één ritwinnaar tekort en dat is de Belg Stijn Van Boxstael, die na een mooie solo de vijfde rit wist te winnen. Van Boxstael staat voorlopig vijfde in de tussenstand, maar kijkt wel aan tegen een achterstand van bijna een uur op leider Gordon.

Hij staat daarmee een plaatsje hoger dan zijn landgenoot Bram Saeys.

Sterk is ook de prestatie van de Oostenrijkse Angelika Tazreiter die in het algemene klassement goed is voor een voorlopige elfde plaats! Tazreiter is de enige elitevrouw die dit jaar deelneemt aan de Crocodile Trophy en ze was dan ook logisch de beste in alle ritten.

De Crocodile Trophy 2019 duurt nog tot en met zaterdag.

De volledige uitslagen van de Crocodile Trophy 2019 vind je hier: my2.raceresult.com/109975/results?lang=en

Het interview met Gerhard Schönbacher naar aanleiding van 25 jaar Crocodile Trophy: www.vojomag.nl/interview-gerhard-schonbacher-vijfentwintig-jaar-crocodile-trophy

Foto’s copyright Regina Stanger

DoorJan Geys