Crocodile Trophy 2019: een stand van zaken na zes ritten

Sport
17 October 2019 — Jan Geys

De jubileumeditie van de Crocodile Trophy heeft een minder gestoffeerd deelnemersveld op de been gebracht dan andere jaren. De aanwezige Belgen en Nederlanders laten zich Down Under wel opmerken en staken tot hiertoe al vier van de zes ritzeges op zak. Een update.

Begin dit jaar hadden we nog een interview met organisator Gerhard Schönbacher naar aanleiding van de 25ste editie van de Crocodile Trophy (lees hier het interview). Grote namen heeft de Oostenrijker in tegenstelling tot andere jaren (Urs Huber won vorig jaar nog zijn vijfde ‘Croc’) niet naar die feesteditie kunnen lokken, maar traditiegetrouw zijn er wel heel wat Belgen en Nederlanders naar het Australische Queensland afgezakt om er deel te nemen aan de mythische mtb-meerdaagse.

En ze zijn daar bijzonder succesvol. Dat is in de eerste plaats te danken aan de Nederlander Bart Classens die tot hiertoe de helft van de gereden ritten op zijn naam heeft geschreven, drie stuks dus! Classens was de beste in de tweede, derde en zesde rit en eindigde tussenin ook nog een keertje als tweede en als derde.

Toch staat hij in het algemene klassement nog op ruime afstand van de Zuid-Afrikaanse leider Alan Gordon. Die Alan Gordon zette in de vierde rit iedereen op ruime afstand en nam in het klassement de macht over van de Australiër Michael England, de winnaar van de openingsrit. Wil Classens nog een gooi doen naar de eindzege, dan moet hij in de resterende ritten 11’28” goedmaken.

Daarmee komen we nog één ritwinnaar tekort en dat is de Belg Stijn Van Boxstael, die na een mooie solo de vijfde rit wist te winnen. Van Boxstael staat voorlopig vijfde in de tussenstand, maar kijkt wel aan tegen een achterstand van bijna een uur op leider Gordon.

Hij staat daarmee een plaatsje hoger dan zijn landgenoot Bram Saeys.

Sterk is ook de prestatie van de Oostenrijkse Angelika Tazreiter die in het algemene klassement goed is voor een voorlopige elfde plaats! Tazreiter is de enige elitevrouw die dit jaar deelneemt aan de Crocodile Trophy en ze was dan ook logisch de beste in alle ritten.

De Crocodile Trophy 2019 duurt nog tot en met zaterdag.

De volledige uitslagen van de Crocodile Trophy 2019 vind je hier: my2.raceresult.com/109975/results?lang=en

Het interview met Gerhard Schönbacher naar aanleiding van 25 jaar Crocodile Trophy: www.vojomag.nl/interview-gerhard-schonbacher-vijfentwintig-jaar-crocodile-trophy

Foto’s copyright Regina Stanger