Crosscountry | 3-Nations Cup opent in Beringen

Sport
28 March 2018 — Jan Geys

Op zaterdag 7 en zondag 8 april wordt in het Belgische Beringen de nieuwe 3-Nations Cup MTB Series afgetrapt, de opvolger van de Benelux Cup MTB. De nieuwe serie telt tussen nu en half september tien wedstrijden in drie landen, waarvan er drie in de maand april op het programma staan. De inschrijvingen voor die eerste wedstrijden zijn ondertussen geopend.

Zeg vanaf dit jaar niet langer Benelux Cup, want de wedstrijdserie kreeg met de naam 3-Nations Cup een nieuw jasje. Ook aan de formule werd gesleuteld. Dit jaar geen wedstrijden meer in het Groothertogdom Luxemburg, maar wel bij onze Duitse oosterburen. Beginnen doet de 3-Nations Cup in de enige Vlaamse wedstrijd op de kalender: de GP Stad Beringen. Nadien volgen er zowel in Wallonië, Nederland als Duitsland nog telkens drie wedstrijden (de volledige kalender vind je hier: www.vojomag.nl/news/benelux-cup-mtb-wordt-3-nations-cup-mtb).

Door de goede plaatsing op de kalender worden naar goede gewoonte ook dit jaar weer heel wat Belgische en Nederlandse toppers verwacht op de mijnterril van Beringen. Naast de wedstrijden voor de elites zijn er natuurlijk ook wedstrijden voorzien voor de U23, U19, U17, masters en sportklasse.

Vorig seizoen wisten Githa Michiels en Jens Schuermans de GP Stad Beringen achter hun naam te schrijven, wie hen opvolgt weten we op zondag 8 april. Meer info, het programma en inschrijven voor de GP Stad Beringen via www.gpstadberingen.com.

Shark Attack Bike-Festival Saalhausen en Mountainbike-Cup Solingen

Na Beringen trekt de 3-Nations Cup de grens met Duitsland over voor de twee resterende wedstrijden van april. Eerst is er op 14 en 15 april het Shark Attack Bike-Festival in Saalhausen, een week later gevolgd door de Mountainbike-Cup Solingen. Het programma en inschrijven via: Shark Attack Bike-FestivalMountainbike-Cup Solingen.

Meer info over de 3-Nations Cup vind je hier: www.mtbbeneluxcup.com